Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.10.26. 12:52 emmausz

Hatvan után Miskolc jön

Hatvan után már csak Miskolc jön, tartja a közhely, fenntartva a képzavart a két város neve és az idő múlása között. Tegnap lett volna 70 éves Miklós sógor, megemlékeztünk róla. Ma 60 az öccse, délután oda tartunk: megemlékezünk róla. Közben mindjárt megérkeznek a móvári unokák, hogy a nagyobbja nálunk töltse az őszi szünetet, amíg a szülők a lakásfestéssel untatják magukat s múlatják az idejüket. Így hát feleség hét-főre főz, pedig még csak szombat van. Az előzőekben felsorolt okok elegendőnek látszanak ahhoz, hogy indokoljam, miért nem megyünk este a szokott „nomád” csoportba. 
Az idő változatlanul nyárias, teljesen kitártam dolgozószobám ablakát, hadd jöjjön a simogató napfény, hadd ölje a sötétséget kedvelő bacilusokat a mindent ritkító UV sugárzás. Az imént napoztam egy kicsit az erkélyen. Úgy hírlik, hogy a várhatóan csapadékos téli időszak D-vitamin hiányt fogja okozni a népesség zömének.
Előzzük meg! Töltekezzünk a napozás nyújtotta vitaminképzési lehetőséggel!
A nap egyéb különösségeket is tartogat. Japánban Fukusimához közel 7,2-es erősségű földrengést észleltek hajnalban. 1 m-es cunamitól tartanak, s kérik a lakosságot, hogy vonuljon a dombosabb részekre, ameddig a tengerrengés veszélye fennáll.
A belföldi sajtó tele van a Fidesz makacsságával, merthogy oly sokan részt vettek a Békemenetben, s a baloldali tömörülés pedig a leendő főnök személyének a kijelölésével kínlódik.
A tévé közlése szerint a nyugati sajtó néhány ezer emberre becsülte a Békemenet résztvevőit. Ez korunk technikája mellett szánalmas szegénységről tanúskodik. Az innen induló félretájékoztatást egy-egyben közlik. Ez egyszer hihetnének inkább a saját „vaksi szemüknek” (nem én mondtam, hanem virág et.), esetleg egy légi felvételnek, amely elég pontosan képes az embereket megszámlálni egyenletes eloszlást feltételezve.
Minden mindegy.
A kétfelé rángatott nemzet tavasszal újra vall, hogy kit szeretne a feje fölött látni.
Ha jobbra voksol, akkor választási csalást fognak emlegetni, ha balra, akkor ugyanazt.            

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr305600187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása