Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.11.08. 09:58 emmausz

Kizökkent, megzakkant világunk

FB-on találtam:
„Hiába keresnénk a cigánypecsenyét és a fűszeres cigányszószt a hannoveri menzákon, ilyen név már nem szerepel a helyi étlapokon, írja a Tagesspiegel. A helyiek szerint ugyanis egy jó szelet fokhagymás-szalonnás hús vagy a csípős-paradicsomos mártás ezen a néven maga a rasszizmus. A hannoveri szinti és roma közösségek képviselője szerint ideje lesöpörni az asztalról az ilyen megkülönböztető fogalmakat, Samantha Rose ezért a négercsókot is átnevezné.”
Kommentem
Marhaság: „Húzd rá, roma, ne gondolj a gonddal...” Ez nem Czigány (akarom mondani Roma) Gy. verse.

A fekusz sértő, a néger sértő, az afrikai nem. De majd ha az afrikai sértő lesz, kitalálnak rá napbarnítottat, s el lesz vele az emberiség egy darabig, amíg az is nem számít majd sértőnek. Ez a nyelv kihipózása mániás emberek részéről (Eh, gaz sápadt arc!). Tisztára, mint a mesében. Farkas-barkas, az is szép, róka-bóka az is szép, nyulam-bulam, jaj be rút! És megették a nyulat. Majd újra éhesek lettek...
Eddig az idézet. Most még hozzáteszem, hogy aki engem, fehér embert ezután „gaz sápadt arc”-nak kívánna nevezni, nem gondolom rasszistának. Indiánnak gondolom, akihez képest sápadt az arcom, s aki méltán gondol gaznak, hiszen életterüket sápadt arcú társaim zsugorították – nem kicsit. Utoljára akkor voltam rasszista, kb. 8 éves koromban, amikor a sötét lépcsőházban a részeg házmestert azzal cukkoltuk, hogy „jönnek a szellemek”. Be is panaszolt az ombudsmannál, esetünkben apánknál, hogy ijesztgetjük őt. Ombudsmanunk visszakérdezett: És maga csakugyan megijedt?  
* * *
Megírtam már, hogy a freeblog milyen lépésekben húzódott a nihilbe egyre óvatosabb kijelentéseket téve a jövőt illetően.
Sunyi világ a számítástechnika virtuális világa.
Titkolózások lengik körül, mint az orvosi gyakorlatot, hogy ti. mire számítson a beteg?
Diplomatikus megfogalmazásokat alkalmaz, mint a politikusok, (ha igen, akkor talán, ha talán akkor nem),
csúsztatásokkal él, mint a sajtó munkatársai.
Egy kvízjátékot rendszeresen felkerestem, mert ingyenes volt a kvízpart, nem úgy mint a keresztrejtvényújságok. Idő elteltével zökkenők jelentkeztek a működésében. Ugyan még általában lehetett játszani, de néha nem, néha nem összesítette a legjobb eredményeket, sokszor kellett újra kezdeni, de mégiscsak lehetett. A webhely megújításának békés hirdetését feltették kékséges, szépséges betűkkel honlapjukra. Szeptemberig türelmüket kérjük. Aztán: októberig szíves türelmüket kérjük. Most november van. A biztatás elhalványult. Helyette egy lakonikus szöveg maradt. „Az oldal nem elérhető. Karbantartás folyamatban. Türelmüket, megértésüket köszönjük!”
Türelmünk, megértésünk végtelen. Lehet, hogy sose fogok visszatérni a kvízpartra.
Lehet, hogy a politikailag korrekt fogalmába nem férnek bele észrevételeim, de az én fogalmaim körébe meg a politikailag korrekt fogalma nem fér bele. Ki határozza meg, hogy mi  a PC? Ami politikailag korrekt, mihez képest az. Kihez képest az? A Mammon, egy szűk politikai elit, valaki más szerint, aki jóistennek képzeli magát?
Magyartanárom két ötöst ígért annak, aki megfejti, mi a logikátlanság a „hatóságilag tilos” feliratban. Nem tudtuk. Megmondta: A hatóságilag tilos azt jelenti, hogy hatóságilag tilos, ám egyébként szabad. Ennek analógiáját követve: ami politikailag korrekt, az ugyan politikailag (kinek a politikája szerint?) korrekt, egyébként azonban nem, vagy nem biztos, hogy az.
PS: A kvízblog hosszú szenvedés után ma délre teljes szépségében tündököl. Próbáltam, s működik. Így hát a róla írt minden mondat mint olyan tárgytalan.

 

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915620437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozsa T. 2013.11.08. 19:04:15

Ez a "politiquement correct" a világ egyik legképmutatóbb szamársága: a baj gyökerének orvoslása helyett törött lábra ragtapasz!

emmausz 2013.11.08. 19:45:24

Szemléletes a képed. Nekem egyfajta politikai kérlelhetetlenség, zsarnokság, megfellebbezhetetlenség, cáfolatot nem tűrő valami, a minden gyanú felett állók ítélete, az ellenvéleményt nem toleráló magatartás megvalósulása, melynek torzító következményei vannak a társadalmakra.
A „majd mi megmondjuk”, te ne gondolkozz, hanem kövesd azt, amit diktálunk.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.11.08. 20:37:26

...meddig "tárgytalan"? (a freeblog is remekül működik, kivéve mikor nem:)

emmausz 2013.11.08. 22:20:13

Naponta nem ellenőrzöm, hogy hol tart magáhoztérésében. Okt. 20-án csipcsup ezt írta: „Majd dönt helyetted a FREEBLOG, Kedves Emmausz.
Ez még nem a végleges föltámadás,sajnos.
De reménykedjünk, hogy egyszer majd az is elkövetkezik.” Ha neki van igaza, nem merek visszatérni a freebloghoz. Azért nem, mert nem tarthatom a blogom iránt érdeklődőket kétségben, hol keressék posztjaimat. Bizonyos szempontból a freeblogot szerettem jobban. Most mégis hezitálok rajta, hogy visszamenjek. Tavasz óta naponta jelentkezem a blog.hu-n. Itt keres, aki olvassa anyagaimat.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.11.08. 22:45:58

én kétlaki vagyok, de azért visszamásoltam a közbülső bejegyzéseim a free-ba (azóta is volt úgy, hogy eltűnt)...a fotókat külön elmentettem. Mert a dokumentum a nagy eltűnés idején, csak a szöveget tudta megőrizni, a képek nem tudta (honnan) letöltődni. Azt hiszem mostanában van valami tárgyalás. Semmi info. És szinte mindenki eltűnt a platzról....Gyere, hogy többen legyünk, attól maradhatsz itt is.:) desajnos nem nagyon bizom benne, hogy visszatérhet a múlt...:(

emmausz 2013.11.08. 23:05:34

Még meggondolom. A legtöbb, amire ma vállakozhatnék, visszatöltés nélkül, de a freeblogon is leközölni napi posztomat. Az is elég pluszmunka.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.11.16. 15:39:09

@emmausz: igen, egyetértek. én is valami ilyet csinálok, bár elég rapszodidkusan, és azzal a -számomra sajnálatos - különbséggel, hogy költözést nem tudtam lebonyolitani... (kibontani azt a bizonyos "blogexportot")

emmausz 2013.11.16. 20:41:24

Ma a freeblog nem engedte feltenni újabb posztomat. A régi kimentést nem én végeztem, hanem a fiam. Én már nem kívánok a technikával bajlódni. Egyszerűen „nincs hozzá érkezésem”. Ha ez veszteség, akkor az. Nem izgatnak a „legújabb verziók” stb. J. S. Bachról mondják, nem tudott meglett fejjel mit kezdeni a crescendóval, decrescendóval, a a hegedűhangok vibratójával. Teljesen megértettem őt.
Üdv Mick
süti beállítások módosítása