Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.11.11. 07:19 emmausz

Igen, igen, de…

Ma egy éve kerülök minden édességet. A lekvárosságot nem annyira – olvasom d. blogjában.
Meglehetősen régóta nem játszom a korábban kedvelt pasziánszot stb., de a kvízpart „ész-ébrentartó”, ezért azt művelném (Igaz, hogy most éppen „karbantartják” immár egy negyed év óta).
Szeretek itt lakni, mert gyönyörű környezet ez, de messze esik a városközponttól.
Szeretek itt lakni, mert tágas a lakás, de nincs lift a házban, és másfél emelet, az másfél emelet.
Szeretek itt lakni, mert jó a levegő, de ha esik, akkor sár is van, ha havazik, akkor hó is van és latyak.
Szeretek itt lakni, mert életem legnagyobb részét itt töltöttem, de tartok tőle, hogy ez elsősorban múlt időt jelez. Másodperceim, perceim, óráim, napjaim, hetek, évek évtizedek vannak hátra. Ki tudja?
Szeretek itt lakni, mert mindenkit ismerek, de egyre több új tag érkezik, akiket nem ismerek.
Szeretek itt lakni, mert ismerem a rigók dallamait, évről évre visszatérnek, ismerem a tücskök ciripelését, de egyre kevésbé hallom őket.   
Szeretek itt lakni, mert közel a Duna, közel a HÉV, közel a vasút, közel a busz, de távol élünk ismerőseinktől, barátainktól, így hát igénybe is kell venni ezeket, ha össze akarunk jönni velük.  
Szeretek itt lakni, mert olyan fészek ez, ahonnan kirepült négy fióka, hogy be-betérjenek mind a tizenhatan, vagy valakik közülük alkalmilag, de mivel kirepültek, feleség meg dolgozik, olykor én vagyok a bakter, aki vigyáz a házra, a lakásra, a rendre, a tisztaságra.
Szeretek itt lakni, mert ismerem a karnyújtásra levő bevásárlási lehetőségeket, ismerem a szakrendelőket, az orvosokat, de szükségem is van rájuk – sajnos.    
Szeretek itt lakni, mert szeretek itt lakni. Megszoktam. De tartok tőle, hogy vége szakad egyszer. Most még Isten fiainak hívnak minket – írja János apostol, és azok is vagyunk, de hogy mik leszünk, nem tudjuk. Én se tudom, csak remélem, szeretném, hittel fordulok a végső jövő felé.
Szeretek itt lakni, mert el tudom szeparálni magam szobányi távolságra az engem nem érdeklő zajoktól. Elég tágas hozzá a lakás. De nem tudom elszeparálni magam attól, hogy az újonnan érkezettek ötletszerűen és gyakran betonfúróval gyötörgessék a ház falát és a fülemet.
Igen, igen: Csaknem tökéletes ez a világ, és benne mi… de mégse az.
Mindig kell, hogy legyen valahol egy-egy kataklizma, egy-egy háború, egy rakás viszketeg ember, aki a széthúzást szítja, az emberek idegrendszerét borzolja, társait ellopja, szerveit eladja. Aki striciként működik, aki kényszerít, hogy mások áldozattá váljanak, akinek gyönyörűsége abban rejlik, hogy különb anyagi körülmények között él másoknál, aki…
Igen, igen, de nekem nem az a feladatom, hogy az említettek lelkiismeretét vizsgáljam, hanem a sajátomat. Nem is az a feladatom, hogy őket megváltoztassam, hanem hogy magam változzam jó irányban.
Igen, igen – mondom Pállal – nem teszem a jót, amit akarok, hanem olykor a rosszat, amit nem akarok (ugye 1Kor 9,19).  

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr895625816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emmausz 2013.11.11. 09:44:02

Ezt írja sablon: 11 ismerősöd kedveli! Legyél az első az ismerőseid közül, akinek ez tetszik. Már mi? Az, hogy 11-nek tetszik, vagy legyek az első, akinek posztom tetszik. Ha az előbbi, akkor értelmezhetetlen. Ha az utóbbi, akkor is: Naná, hogy nekem tetszik. Különben nem írtam volna meg.

emmausz 2013.11.11. 09:50:07

Ha már komment: egy kis kiegészítés. A Biblia is tele van igen-igen, de... vel.
Igen, igen, de előbb hadd temessem el apámat, anyámat...
Nem az megy be Isten országába, aki azt mondja, Uram, Uram, hanem aki megteszi parancsát.
Igen, igen, mondja a fiú apjának, de nem megy ki dolgozni a szőlőbe. A másik pedig ellenkezik, végül mégis kimegy.
Igen, hiszek, Uram, de segíts hitetlenségemen.
Péter megindul a vízen: igen, igen. De aztán megjjed, s süllyedni kezd.
Itt most abbahagyom.

Rozsa T. 2013.11.11. 18:21:18

Mick, találtam neked, aki szeretsz a szavakkal játszani, egy kis cikket:

www.librarius.hu/koenyvajanlo/457-szerkeszt/3863-2013-11-10-13-55-25

Énmagam jót nevettem olykor, még akkor is, ha Queffelec nevét "Kefelek" és nem "Kefélek"-nek kell ejteni...

emmausz 2013.11.11. 20:04:04

Jót mulattam a részben általam is ismert szövegeken. Mi tagadás, mindennek Bábel az oka, ott keletkezett a bábeli zűrzavar,melyek ilyen és ehhez hasonló dolgokban csapódnak le. Aztán magyarázhatja az ember, hogy Kaká az nem azt jelenti, aminek látszik, hanem Karcsikát, és a német teológus neve Lohfink se olyan ciki, mint amire asszociálhatunk hallatán.
Nem baj, hogy ilyen tarka a világ. Legalább lehet mosolyogni, sőt felnevetni is.
Örülök, hogy elküldted
Mick (remélem, ez a név nem jelent szuahéliben vagy az eszkimóknál valami cifrát.
:)
süti beállítások módosítása