Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.06.25. 17:54 emmausz

Hedonizáció

Végy egy csomó pármai sonkát, nem baj, ha nincs mellé sárgadinnye.
Húzz le utána egy stampedli mézes ágyas barackpálinkát.
Kóstold meg a marha-húslevest cérnametélttel,
öblítsd le meggypálinkával.
Végy a krumplipüréből, hiszen a flekken és csirkehús körettel finom, majd
idd meg a pohár borodat.
Ízleld meg a meggyes és túrós réteseket. Szesszel nyakon öntve még finomabb.
Meleged van? Hűtsd le tonikkal. Lankadás ellen jöhet egy kávé tejszínhabbal.
Igazán akkor esik jól, ha tudod, hogy vegyes ízű fagylaltok következnek utána.
Fotónézegetéshez pedig egy jó pofa sör.
Nem hagytam ki valamit?

Talán nem. (De igen. Barack és meggy is volt.)
Mennyit fogytál aznap, ha csak egy szelet kenyeret ettél a sonkaszeletekhez?
***
Enigma

Szeretlek – így szólt a srác.
Én is szeretlek, talán –

így szólt a lány.
Így szólt? Talány.
Lábjegyzet a Szám 3-hoz.
A kivonulás után minden elsőszülött fiú az Úr szolgálatára volt rendelve. Ám bekövetkezett a változás: Lévi törzse adta a papokat az Úr parancsára.

Szinte minden fejezet úgy indul: az Úr megbízza Mózest valamivel. Itt a leviták összeszámolásával, majd feladataik nemzetségek szerinti elkülönítésével bízza meg. Azonkívül összeírja a leviták számát, valamint Izrael valamennyi elsőszülöttjét számba veszi. Utóbbiak meghaladták létszámban a levitákét, ezért a fölös szám után adót szedtek, váltságdíjat 273 fő után. A beszedett pénz 1165 sékel volt, melyet Áron kezébe adtak. (Egy sékel 11,4 g ezüst). Közöm. Hogy kiből lesz pap, és kiből nem, annak az eldöntése az Úr kezében volt, s szerintem most is így van. Nem lehet pap, akit nem hívnak. Nem lehet pap, aki magát szeretné papként látni. Én se lettem pap, noha többen elképzelték. Nősülni kívántam, és így is lett. Ha az Úr hívott volna, azt alighanem meghallottam volna, eltántorított volna a házasságtól, s „puha kötelékkel” vonzott volna magához. Ha valaki nem figyel arra, hogy hivatása igaz-e, könnyen előfordul, hogy nem érzi jól magát ebben a szolgálatban. Sokan közülük elhagyják a papi pályát.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr286416311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása