Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.07.18. 11:26 emmausz

Az idő (kronosz) változó sebességgel folyik


Nemcsak az idő folyik változó sebességgel, hanem az egyes kronométerek is. Lásd pl. S Dalí Lecsorgó zsebóráját. De most nem a mérőről, akarok megemlékezni, hanem magáról az időről, amely hol alig mozdul, hol meg meglódul, és csak kapkodja a fejét az ember, hogy mennyire sűrű is tud lenni.
Egy évig kellett várnunk a franciákkal való találkozásra.
365 napot arra, hogy lássam az ismert arcokat, hogy számba vegyük, kivel mi van, mit csinál, hogyan szeretne aktívan vagy passzívan pihenni.
Egy évig kell várni arra, hogy az ember hallja, az étel már „tres chaud”.
Egy évig kell várni, hogy kiderüljön, Levente unokát hogyan hívták odakint a gyerekek. Mivel múlt nyáron Levi mindenre azt mondta: embö, elnevezték őt az unokatesók Monsieur Embeud-nek. Idén változik a helyzet, mert Levike sokfélét tud már, és mondja is a magáét. Hamar egymásra találtak.
Van tehát, amire egy évet kell várni, és van, amire kevesebbet. Holnap esküvő lesz. Régóta bontakozik már ez az aktus, de mostanság teljesül. Csaknem hihetetlen, hogy odáig már csak egyet alszunk.
Egyelőre egyedül képviselem a hazaiakat. Tücsi segít az előkészítésben. Ám hamarosan kiegészül létszámunk Elviráékkal. Hozzák ketten Monsieur Embeud-t, s közösen hancúroznak az elfogyasztott ebéd után.    
Lábjegyzet a Szám 26-hoz. Az első népszámlálások egyike. A húsz éven felüli férfiakat veszi számba Mózes az Úr parancsára. Azokat kihagyják, akik nem mehetnek be az Ígéret földjére. A statisztikát azzal fűszerezik, hogy leírják, ki kinek a kicsodája. Ezúttal nincs összesítés. A papok rendjéről is megemlékeznek. Őket eltartják, ezért nem kapnak földet. A többi törzseknek pedig az elfoglalandó országból létszámarányosan kell földtulajdont szerezniük. Közöm. Az ószövetségi Isten hatalmas. P. H. Boulad SJ, arab-francia jezsuita egyik közelmúltbeli előadásában megerősítette azt a közismert vélekedést, hogy a nép primitívsége folytán kellett szigorúnak és legyőzhetetlenül erősnek mutatkoznia a végtelenül irgalmas Istennek. A dolgokat Krisztus fogja majd egységbe, és láttatja azt az Istent, aki a végtelen szeretet. Mózes is Jézus előképe. Azt cselekszi, amit Jahve cselekednie rendel. Itt népszámlálást tart. Később látni fogjuk, hogy adott esetben éppen megtiltja az Úr, hogy számolgassák, hányan vannak.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr126519459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása