Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.02.21. 11:17 emmausz

Ez + az

Enyhe stroke a nagyobb családban, kétfelől megerősítve. Írásos részletekre még várok. Annyi látszik, hogy időben elkapták. Vizsgálatok, felügyelet stb. Remélem, én is időben elkaptam a magam meghűlését, mert a szedett sokféle gyógyszer mellett nem szívesen folyamodom egy újabb droghoz. Fújkálom magam Tantum verde-vel, szopogatom a negrót, iszogatom a feleség gyömbéres, fahéjas, citromos, mézes teáját, s próbálok visszafogottan élni. Majd csak győzöm. Szerencsénkre a fiatalabb generációnak a hétvégére külön programja van, így nem kell tartani a bacik bárkire való átragasztásától.
Tegnap a kipufogószervizből hazafelé jöttömben összetalálkoztam egy korombeli emberrel, aki elmondta, hogy nem is tette fel a téli gumikat kocsijára. Minek? Hát én feltettem, mert jobb, ha használat miatt kopnak el, mintha maguktól repedeznének használhatatlanra. Az illető dicsérte a szép sétálóidőt. Csakugyan az volt. S az van ma is. K és R a Kiscelli Múzeumba invitáltak volna, de a fentiekre tekintettel jobbnak láttam, ha kihagyjuk ma a nyüzsgést. M és E népes csapattal a Vajdahunyad-várat keresi fel meg a Közlekedési Múzeumot. Szép idejük lesz (van).  
Nem tehetek róla, nekem fura, és nehezen fogadom el, hogy egy volt templomot mindenféle másra használjanak, mint eredeti funkciója.
A kiscelliről jut eszembe: II. József, a kalapos király szétzavarta a fogolykiváltó rendet, amelynek a tagjai Kiscellen is földművelést folytattak. Talán szőlészkedtek. Mindenesetre tevékenységük hasznát a foglyok felszabadítására fordították. Sokakat váltottak ki gályarabságból. Amikor pénzért nem ment, maguk ültek a gályapadra, hogy szabadulhasson a fogoly. Az ő kolostoruk lett múzeum, de amennyire tudom, a templomhajó is kiállítási helyiség. Rá kellene költeni a szükséges pénzt, hogy visszanyerje a felszentelt épület régi fényét és funkcióját. Mivel sétautak környezik a templomot, kirándulók bizonyára szép számmal felkeresnék a monumentális méretű szentélyt. Talán. Egyszer.
***
Deskénél olvasom:
- ...Kaméleon vagyok, jó lenne saját stílus mégis. A.

- Ehhez tudok hozzászólni. Anyácskámhoz mentem úgy 16 évesen: hogy a Pálfalvi Fradi drukker, a Molnár tök jó matekban, mindenki valamilyen. Én mit csináljak?
- Semmit, akkor leszel te... Megértettem. d.
Összefoglaló a 2Krón 12-höz. „Amikor Rechabeám uralma megszilárdult és megerősödött, elhagyta az Úr törvényét, és vele együtt Izrael.” Erre az Úr ráküldte az egyiptomi Sisákot 1200 harci szekérrel, 60 000 lovassal. El is jutott Jeruzsálem falai alá. A zsidó vezetés elismerte, hogy „igazságos az Úr”. Megalázkodásuk eredménye: Nem történt népirtás, bár Sisák elvette a templom és a kincstár, a fegyvertár aranyait, kincseit. Rechabeám 17 évig uralkodott. Mivel 41 évesen kezdte, 58 évesen hunyt el. Közöm. Igen figyelemreméltó az első mondat. Hogy is van ez ma? Az ember méltósága áll-e a világ középpontjában vagy a pénz (Ferenc pápa felvetése)? A „megveszlek kilóra” fennhéjázása, az EU elhatárolódása a keresztény értékektől? Ideje volna megalázkodni. Nem azért, mert erre szüksége van az Istennek, hanem az embernek van rá szüksége, hogy elismerje a nála hasonlíthatatlanul nagyobb erőt, a Teremtőt. Könnyű belátni, hogy ha az ember maga akarja kitalálni életviteli szabályait, abból ugyanolyan káosz lesz, mint amikor a kisgyerek próbálja meg pattogtatni szüleit. A gyereknek nincsenek tapasztalatai ahhoz, hogy érett döntéseket hozzon, az embernek se ahhoz, hogy helyesen lássa helyét abban a világban, amelyet nem ő hozott létre.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr687193901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.02.21. 15:45:30

Leírtam a gyógytea összetevőit. Köszönöm! :)
süti beállítások módosítása