Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.02.24. 11:44 emmausz

– Placid, nézd, újra kinőtt a levágott lábam! – Akkor indíts lábat mosni, Muzo!

Állíthatom, hogy a jazz, a klasszikus zene, a virtigli népzene, de a beat és annak magyar nyelvű változatai egyaránt bearanyozták ifjúkoromat, az 50-es évektől kezdődően. Ma a youtube-nak köszönhetően néhány mozdulat, és máris felcsendülnek kedvelt dalaim. Csak hogy a zeneélvezetemet és hangulatát zavaró, minduntalan rám mért pofon kontrasztját érzékeltessem, néhány példával élek. KZs énekli: „Reggel szobámba besütött a nap” – a monitoron azonnal megjelenik egy hirdetés: „Gyakori éjszakai vizelés, gyenge vizeletsugár prosztata-megnagyobbodásra utalhat.” Magyarán, aki egy korabeli slágerre emlékezik, annak – ha férfi – ma már csakugyan problémája lehet a „gyakori éjszakai vizelés, gyenge vizeletsugár”. Vajon, ha nők akarják a fenti számot meghallgatni, nekik is a prosztataproblémákra utaló hirdetés jelenik meg? Elég komikus volna. De ez még nem minden. Ha A felkelő nap házát vagy bármelyik korabeli slágert kérem lejátszani, ugyanez a hirdetés ugrik be.
A fene egye meg!
Persze életkorunk előrehaladásával óhatatlanul beleütközünk a vele járó problémákba, de hogy ilyen szemérmetlen és tolakodó módon naponta többször szembesüljünk a nem kívánt hirdetéssel, az kicsit sok.
Nincs üldözési mániám, csak fantáziám. Még megérhetem a következőket:
- A villamos oldalán öles betűkkel: Gyakori éjszakai vizelés, gyenge vizeletsugár prosztata-megnagyobbodásra utalhat.
- Veszem elő a metropolt. A lap alján: „Gyakori éjszakai vizelés, gyenge vizeletsugár prosztata-megnagyobbodásra utalhat.”
- Bekapcsolom a rádiót: „Gyakori éjszakai vizelés, gyenge vizeletsugár prosztata-megnagyobbodásra utalhat.”
- Idősek otthona bejárata fölötti szöveg: „Gyakori éjszakai vizelés, gyenge vizeletsugár prosztata-megnagyobbodásra utalhat.”
- Nike sportruházat, tréningruháin: „Gyakori éjszakai vizelés, gyenge vizeletsugár prosztata-megnagyobbodásra utalhat.”
- Maratoni futás befutója fölött transzparens: „Gyakori éjszakai vizelés, gyenge vizeletsugár prosztata-megnagyobbodásra utalhat.”
A csapot ezek után már ki sem merem nyitni. Hátha abból is ez folyik.  
Nos, ha ez bekövetkezne, akkor fogok egy lakatlan szigetre költözni.
Összefoglaló a 2Krón 15-höz. Azarja jövendöl: Lesznek napok, amikor Izrael tanító és törvény nélkül él. De ha nyomorúságukban visszatérnek az Úrhoz, meg fogják őt találni. Azokban az időkben nagy félelem száll a világ összes lakóira, ugyanis nemzet nemzet ellen, város város ellen fog harcolni. Aza király megtisztította a bálványoktól Izraelt, s lakói esküt tettek az Istennek bizonyítva őt hűségükről. Aza kincseket szállított a templomnak. Közöm. „Öt török öt görögöt dögönyöz, örökös örömök közt” – olvastuk a SICC-ben. Nemzet nemzet ellen támad – olvassuk az Ószövetségben. És valami hasonlót tapasztalunk manapság is. Gerjesztett és spontán alakuló, előítéletes és gyűlölet keltette egymásnak rontások, menekült hullámok, ellenük hozott védekezések, mind-mind arra utalnak, hogy megbomlott az egyensúly, elfeledkezett Teremtőjéről a világ, és megpróbál saját tehetségének érvényt szerezve intézkedni, másokon uralkodni. Nem kellene már nyomorúságunkat felismerve visszatérni az Úrhoz?   

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr677211247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.02.24. 21:59:02

Nem tudom, miért ragasztanak oda hirdetéseket, és miért éppen az jön elő, ami. Nekem egy időben minden szám alá odaírták, hogy kiváló szőrtelenítőt vehetek itt és itt.

emmausz 2015.02.25. 06:33:55

Alapos a gyanú, hogy egy szűrő ismereteket szerez minden netezőről, és aszerint próbálkozik az általa feltételezett célközönségnek valamiket kínálni.
Ez az a savanyú alma, amit meg kell enni. Az én címem is ezt mondja. Egy francia képregény figuráival történik: egyikük (Muzo) tolókocsis, láb nélküli koldus, mígnem a jó tündér visszavarázsolja a lábát. A többi a címben.

Klári Bodó 2015.02.25. 08:05:33

Hát ez az! A zenei videókon kívül csak a macskás videókat szoktam megnézni. Miért lehetek szerintük célközönség? Mert a kismacska szőrös és nem borotválkozik? :) Logikus. Visszanőtt lábbal első teendő, hogy meg kell mosni.

emmausz 2015.02.25. 09:49:46

Placid szigorú volt barátjához. :)
Nem ismerem a net trükkjeit.
Mindenesetre egyszer lekérdeztem, hogy milyen árak vannak a Genfbe repülésre.
Azóta naponta kapom a célzott ajánlatot kérés nélkül.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.02.26. 08:56:40

@emmausz: Sőt, én azt vettem észre, hogy az emailjeimben említett dolgokat is "látják", mert utána olyan témájú bannerek jelennek meg az oldalon. Egyébként pedig rendszeresen soproni, balatonfüredi üdülési lehetőségeket látok már évek óta, de ezen meg sem lepődöm, mert mindkét helyen foglaltam szállást az elmúlt években.

emmausz 2015.02.26. 09:40:16

Látszólag a hirdetés segítséget kínál. valójában már kifejezetten tolakodó.
süti beállítások módosítása