Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.09.19. 19:25 emmausz

Aktuális szlogenek

Az első szlogen zseniális
1. „Amikor csőtörés van egy lakásban, lehet arról vitatkozni, hogy melyik szobába mennyi vizet engedjünk be, de a csőtörésnek ettől nem lesz vége.” Ha valamilyen kép ráillik a népvándorlásra, a fenti feltétlenül. Ha ezt az általános iskolás gyermek által is felfogható képet sem értik Európa vezetői, akkor megérettek a vízözönre. Ugyanis már a csapból is menetelő migránsok folynak, hát még a tévécsatornákból. Nem látom, hová vezet Európa bénasága, de a történelemkönyvekben szerepelni fog ez a láttató mondat.
2. „Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport" – mondta Cromwell Olivér. És bízott, és szárazon tartotta. Kicsit a jézusi mondásra hajaz: Aki az eke szarvára tette a kezét, ne pillogjon hátra. Bár Cromwell utóbb elbukott, mondása századokkal túlélte. Halála óta sok mocskosságot elhordott már a hátán a föld, de még mindig van remény. A jelenért keményen dolgozni kell. Ahogyan szerelem dolgában Szabó Lőrinc is tévedett, amikor azt írta, hogy Semmiért egészen, ugyanúgy tévednek azok a tömegek is, amelyek úgy vélik, hogy semmiért minden jár nekik. Alighanem az iszlám behajtandó adójának tekintenek minden őket kielégítő baksist, és szent türelmetlenséggel tekintenek a végesre.
3. Van egy régi vicc. Olyan régi, hogy már nem is emlékszem pontosan az elejére. Olyasmiről szól, hogy a koldus szegényt kínálják levessel, kenyérrel, körettel és hússal. Az hárít mindenfélét a húst kivéve, álszerényen mondván: „Köszönöm, de jó lesz nekem a hús is.” Lám, ilyen önfeláldozókká lettünk mi a paleo-ketogén étrend szerint étkezők. Amióta zsíros húst, belsőségeket, szalonnát és tepertőt eszünk, s rá húsleves levét, vizet, reggelire tojást, azóta minden alkalommal beugrik ez a régi poén: Köszönöm, jó nekem a hús is.
***
Levi csak nagy ritkán néz filmrészleteket. Az egyik jelenetben gengszter lopakodik gyilkos szándékkal. Őt bántó bácsinak nevezi.
Ma megkérte apját, hogy játsszon vele box-háborút. Mivel tegnap kedvére párnacsatáztunk, azonnal beugrott, hogy miért is kéri, hogy vonuljanak el a hátsó szobába a laticelre.   
49. ZSOLTÁR. A MULANDÓ GAZDAGSÁG (A karvezetőnek – Korach fiainak zsoltára) Népek, figyeljetek mind, a földnek minden lakója hallja meg: a közemberek és az előkelők, mind a gazdagok és a szegények! A szám bölcsességet hirdet, okos beszédet sugall a szívem. Bölcs mondás felé fordítom fülemet, hárfadallal magyarázom meg rejtélyemet. A baj napjaiban miért féljek, ha körülvesz az ellenség gonoszsága? Azok, akik kincseikben bíznak, s akik nagy gazdagságukkal kérkednek. Hiszen önmagát senki meg nem válthatja, senki sem fizethet az Úrnak váltságdíjat. Az élet ára túl magas volna, meg nem fizetheti senki soha, hogy örökké éljen, s a sírt ne lássa. Hiszen látja, hogy meghalnak a bölcsek, esztelenek és balgák együtt eltávoznak. Kincseiket idegenek kapják, és a sír lesz házuk mindörökre, lakásuk nemzedékről nemzedékre, még ha országaik voltak, akkor is. Az ember, ha nincs benne belátás, akármilyen gazdag, olyan, mint az állat, amelyre pusztulás vár. Ez a sorsa mindazoknak, akik balgán bizakodnak, akiknek szavára olyan sokat adtak. Úgy hullanak bele a mélységbe, mint a juhok, a halál fogja legeltetni őket, s az igaz szívűek uralkodnak rajtuk. Alakjuk reggelre elenyészik, s a holtak hazája lesz lakóhelyük. De az én lelkemet Isten kimenti az alvilág karmaiból, és magához vesz. Ne méltatlankodj hát, ha valaki gazdag, és ha házának fénye gyarapszik! Ha eljön halála, mit sem visz magával, dicsősége nem megy el vele. Még ha életében boldognak mondta is magát és így szólt: „Dicsérni fognak, mert jól gazdálkodtál”, akkor is leszáll atyáinak táborába, ahol már nem látják többé világát a napnak. Az ember, ha nincs benne belátás, akármilyen gazdag, olyan, mint az állat, amelyre pusztulás vár. Közöm. Tegyük egymásután a kiemeléseimet. Nekem ez a zsoltár mondandója: ...szám bölcsességet hirdet.. hárfadallal magyarázom... miért féljek, ha körülvesz az ellenség gonoszsága? ... bölcsek, esztelenek és balgák együtt távoznak. Kincseiket idegenek kapják... az ember, ha nincs benne belátás, akármilyen gazdag, olyan, mint az állat, amelyre pusztulás vár... lelkemet Isten kimenti az alvilág karmaiból, és magához vesz... ha valaki gazdag, és eljön halála, mit sem visz magával. Ugyanúgy koldusként hal meg, mint a szegény.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr457801572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása