Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.10.22. 10:33 emmausz

Helyzetjelentés

A Dunánál nagy fene köd van, az utcákon kis fene köd van. Lementem új-régi témákra vadászni, mert a felhozatal igen hasonló a szokott helyeken mászkálás okán. Igen, tudom, a fényviszonyok. Mindig mások. Azért a Dunát se fotózhatom napjában tízezerszer, mert a hullámok játéka-rajzolata mindig más. Midig más, mégis nagyon hasonló. Fotóimat meg kell bocsátanotok, hiszen innen csak a köd látszik és nem a Csomolungma. Mindenki akkor jár jól, ha az adódó anyagból dolgozik, dolgozunk, dolgozom.
Vettem a benzinkútnál sztrádahasználatot. A személyzet néz rám és azt mondja: most mindenki utazni akar? Ajaj, nem jó ez az indítás. Nem elég a köd, még a sztrádán is zsufi van?
Nem szoktam sűrűn kontrollálni állapotomat. Ha elég sok vizet (na jó, teát) iszom, szívem pumpál, ahogy kell. Ha nem, akkor jelez, hogy innom kellene.
A ketózist ma teszteltem. Úgymond védett állapotot mutat a tesztcsík.
Vérnyomásomat nem mérem, orvosi tanácsra. Súlyomat se az utóbbi időkben. Attól tartok, hogy megállt a fogyásom, vagy csak látványosan lelassult. Méltán. Ha a kezdeti súlyveszteség egy évig tart, teljesen elfogynék.
Hazafelé ballagva a sarki zöldségesnél készítettem egy tök jó fotót. Szó szerint. Az árusnak tele volt a ládája tökkel. Dísztökkel. Nagy tökökkel. Mindenszentekre nem kellene, de ijesztgetős töklámpához annál inkább. Kérdés: vajon elfogy-e ez a mennyiség, hiszen sokan árulnak és sok tököt, és a környékünkön még nem akkora divat a „halló, vén”. Remélem, sose lesz az.
Még egy téma. A rend, fegyelem, szabályok a közös témánk kidolgozásra. Őszintén meglepett a hozzászólásokban tapasztalt ellenérzés. Mint hogyha a kipécézett fogalmak szitokszavak volnának. Pedig senkinek az individuumát nem korlátozzák ezek. Inkább csak arra hívják fel a figyelmet, hogy jobb a csapgól engedni a vizet, mint lemenni a patakpartra kétes minőségű vízért.   
***
Túl sokat nézzük a tévét. Mit látunk? A migránsok migrálnak, az ugrálók ugrálnak, a mitugrászok mitugrálnak. Ami fennakadt bennem, az a következő két  kép. Az egyik a keresztények hitük miatt való lefejezése, kínzatása, megölése. Ezek az emberek mivel mártírok, azonnal szentek, akár kanonizálják őket, akár nem. A dzsihádisták karmai közé került gyerekcse pedig úgy nyilatkozik, hogy önmaga felrobbantása során ő a mennyországba, a gyaurok pedig a megérdemelt pokolba kerülnek. Hogy honnan veszi? Annyi az igazságtartalma ennek a kijelentésnek, mint amit szintén a kiképzők súgnak nekik: a bomba csak kifelé robban. Nem bánnám, ha egyszer s mindenkorra leszállnának rólunk ezek a fanatikusok. Talán nem véletlen, hogy Japán tiltja az iszlám vallást erősen negatívnak ítélve. Nincs is japánban minaret, se nyilvánosan bemutatott iszlám szertartás.  
86. ZSOLTÁR
. IMA NEHÉZ IDŐBEN (Dávid imája) Uram, fordítsd felém füled és hallgass meg, mert nyomorult vagyok és szegény. Őrizd meg lelkemet, hisz hozzád tartozom, segítsd meg szolgádat, aki benned bízik. Istenem vagy, Uram, légy hozzám irgalmas! Szüntelen hozzád kiáltok. Tedd vidámmá szolgád szívét, lelkemet, Uram, hozzád emelem. Hiszen te jóságos és elnéző vagy, Uram, és csupa irgalom azokhoz, akik hozzád kiáltanak. Hallgasd meg, Uram, imámat, figyelj könyörgő szavamra! Hozzád kiáltok a szorongatás napján, s tudom, hogy meghallgatsz. Senki sincs olyan az istenek között, mint te, Uram! Semmi nem hasonlít tetteidhez, melyeket műveltél. Minden nép eljön, hogy imádjon, és dicsőíti a neved, Uram! Mert nagy vagy, Uram, csodákkal hatalmas, egyedül te vagy az Isten. Mutasd meg utadat, Uram, hogy igazságod szerint járjak; irányítsd szívemet, hogy félje nevedet! Uram, Istenem, egész szívvel áldalak, dicsőítem nevedet mindörökké. Mivel nagy volt irgalmad irántam, lelkem kimentetted a halál verméből. Istenem, kevélyek kelnek föl ellenem, hatalmaskodók csapata tör életemre, és egy sincs rád tekintettel. Ám te irgalmas és kegyes Isten vagy, megfontolt a haragban, de gazdag a jóságban és hűségben. Tekints rám és ajándékozz meg irgalmaddal, adj erőt szolgádnak, segíts szolgálód fián! Add jelét kegyelmednek, hadd lássák gyűlölőim, és szégyenkezzenek, hogy te, Uram, megsegítettél és vigaszt nyújtottál. Közöm. Hívószavak a zs. első feléből: Uram, hallgass meg, mert hozzád tartozom, aki benned bízik... hozzád kiáltok... lelkemet hozzád emelem. Hallgasd meg imámat, tudom, hogy meghallgatsz. Egyedül te vagy az Isten. Uram, Istenem, egész szívvel áldalak, ... Add jelét kegyelmednek, hadd lássák gyűlölőim, és szégyenkezzenek, hogy te, Uram, megsegítettél. Mit hagyományoz ránk ez a zsoltár? Az élő kapcsolatot a Teremtővel, a feltétlen bizalmat, a megnyílást előtte, a gyermeki (olykor tán gyerekes) kérést. Mert mindent attól remél Dávid, aki létrehívta. Vegyük át lelkületéből azt, ami előremutató.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr328011599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása