Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.11.13. 21:07 emmausz

A gerjesztett népvándorlásról

Kezdenünk kell valamit a migránskérdéssel (nem egy kérdéssel, hanem ezer és egy kérdéssel).  Mivel tehetségeink, karizmáink, kompetenciáink különfélék, feladataink is jócskán divergálnak.  
A politikus keresse meg azokat a lépéssorozatokat, amelyek kivezetnek ebből a csődtömegből;
a karitász munkatársa próbáljon meg konkrét segítséget adni a hozzá fordulóknak;
a fiatal egyedülálló igyekezzen testi fáradságot nem kímélve előmozdítani az elesettek sorsát;
az idősek ne szűnjenek meg bizalommal kérni az Ég Urát, hogy mentse meg értékeinket, mentse meg civilizációnkat;
az arctalan pénzmágnások vonják vissza agaraikat;
a komoly kutatások művelői elemezzék a kialakult helyzetet s javasoljanak megoldást;
a nemzetek döntsék el, hogyan akarnak viszonyulni a különféle okokból vándorlókat illetően;
a kormányok és parlamentek saját nemzetük akaratát képviseljék;
a határőrök vigyázzanak a törvényességre, mert törvények nélkül nincs jogállam;
a migránsok, megélhetési bevándorlók, üldözöttek próbálják meg tiszta fejjel elgondolni: megéri-e egy számukra teljesen idegen kultúrában gyökeret ereszteni? Nem fizetnek túl nagy árat érte?
azt is próbálják megérteni, hogy az EU nem fejőstehén, s a gyaurok nem kívánnak adózni a mozlimoknak;  
az embercsempészek legyenek tisztában vele, hogy martalóc munkájuk miatt börtönben végezhetik;
a politikai választások érintettjei gondolják meg, hogy hazárdjáték egy esetleges választási siker miatt saját népük jövőjét odadobni felelőtlen döntéshozók martalékául.
Akiket felsoroltam és akiket nem, gondolják meg, hogy egyszer talán nem is olyan sokára odaát megállnak majd a szőnyeg szélén. Mit fognak ott mondani?
Van egy vigasztaló, megfontolandó, továbbítandó hírem. Alighanem Pater FK-tól ered.
Ezt a konfliktusszériát egyedül Krisztus képes megoldani. Ő meg is fogja oldani.
113. ZSOLTÁR. ISTEN FÖNSÉGE ÉS IRGALMA (Alleluja!) Magasztaljátok, ti szolgái az Úrnak, magasztaljátok az Úr nevét! Az Úr neve áldott most és mindörökké! Napkeltétől napnyugtáig dicsőítsék az Úr nevét! Fönséges az Úr minden nép fölött, dicsősége felülmúlja az egeket. Ki olyan, mint az Úr, a mi Istenünk, aki a magasságban trónol, aki letekint az égre és a földre? A gyengét fölemeli a porból, a nyomorultat fölsegíti megvetettségéből. Előkelők közt ad neki helyet, népének legjobbjai közt. A magtalannak helyet ad a házban, hogy mint anya örüljön gyermekeinek. Közöm. Húsvétkor énekelt hallel zsoltár. Isten nagyságát és irgalmasságát hirdeti meg. Kijelöli határtalanságát. Kelettől nyugatig, népek felett trónol az egekben. Onnan néz a nyomorultra és visszaadja neki emberi méltóságát. (Jó tudni, hogy bár az emberi méltóság egy idős az emberiséggel, a jog először az USA Függetlenségi Nyilatkozatában említi, utóbb a fr. forr. is.) Katolikusok számára forrása az Isten, aki saját képmására teremtette az embert. Ez a képmás tekint teremtőjére hálával és bizalommal. Csak azokat az attribútumait ragadja meg Isten valóságából, amelyek hatalmasnak, végtelennek tekintik azt aki VAN.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr788076758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása