Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.11.16. 05:31 emmausz

„Futok a pénzem után”

Fogyásunk lelassult, stagnál. Nem királyi többes ez, hanem hát ketten fogyunk. Elméletileg tudjuk, hogy mit (t)együnk: Akkor eszel, amikor éhes vagy, akkor is csak módjával. Azt próbáltam áttekinteni, hogy mi különbség volt a zalaszentgróti tartózkodásunk és az itthoni között? Igazából alig valami, de úgy látszik, ez az alig valami fontos. Ott naponta mérlegre álltunk, és szembenéztünk a mérleg szigorúságával. Tudtuk, hogy sor kerül rá, és aszerint is viselkedtünk. Mivel eredményesek kívántunk lenni, tettünk róla, hogy a mérleg ezt a tendenciát mutassa meg. Itthon kb. hetente álltunk a mérlegre. Először még némi fogyást mutatott, majd azt, hogy súlyunk megállapodott. Pedig nagyon vártam, hogy száz kiló alatt állapodjon meg a mérleg mutatója. Ez az induláskor elsőként belőtt álomhatár, egy közbülső cél, amit el kell érnem mielőbb. És mily csalódás, megtorpantam előtte, miként Bileám szamara.  
Sietek kijelenteni, hogy utálok mérlegre állni. Nem természetes az, hogy az ember mázsálja magát. Ez igaz, meg az is, hogy az se természetes, hogy kb. 25 kilót akarok még fogyni. Már pedig ez a cél. Én meg „futok a pénzem után”. Ha már ledobtam szűk 20 kilót, nincs megállás. Tartok tőle, hogy sose lesz megállás, hacsak nem aljasul a megszokás szintjére a napi kajálás mértéke.
Van, ami magától megy, és van, amit meg kell csinálni. Úgy látszik, a fogyás nem megy magától. Szembesülni kell naponta az eredménnyel, s később se lehet teljesen az ösztöneinkre hagyatkozni ez ügyben.
Hát akkor ceruza papír elő, és mérlegre fel!
Ezen ne múljon a siker.   
117. ZSOLTÁR
. FELHÍVÁS DICSÉRETRE (Alleluja!) Áldja az Urat minden nép, minden törzs dicsőítse! Mert kegyelme hathatósan működik bennünk, és hűsége megmarad örökké. Közöm. Ha jól ismerem, ez a legrövidebb zsoltár, mindössze két mondat. Egyszersmind a Biblia legrövidebb fejezete. De hát ez csak kuriozitás. A lényeg: mit mond. Az első mondat az egész világ figyelmét felhívja az istendicsőítés fontosságára. A második tömören összefoglalja, hogy miért is. Az első: a kegyelem. Az egész világ Teremtőjének gondviselő kegyelméből áll fenn (minden kegyelem). A másik, az Isten nem téved, és nem téveszt meg senkit, és ebben abszolút. Hűséges. Nem is lehet más, hiszen ő az Isten.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr668081732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása