Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.11.21. 08:41 emmausz

Az álomhatáron

Nem akarok túl sokat foglalkozni a fogyással, ma mégis megteszem, hogy leírom. Ma értem a mázsa álomhatárhoz. Talán valamivel már alatta is vagyok. Szűk három hónap alatt ment le rólam 20 kiló, induló súlyom 1/6-a. Most már csak egy feladat van, a folytatás. Egyelőre még 25 kiló mínusz elérését tűztem célul magam elé. Nem is látom, sikerül-e. Ha lineáris folyamatról volna szó, max négy hónap kell hozzá, de ez nem így van. A folyamat lelassult, jó, ha egy héten egy kiló lejön. Akkor pedig ez 25-30 hét, legalább fél év. Azért fontos elérni egyszer a kívánt állapotot, hogy ruhatáramat akkorra időzítve újítsam meg. Addig fölösleges a közbülső állomásokra rákészülni vásárlásokkal. 
***
Szerettünk volna ma már teljes értékű és egészséges emberként csoportunkba menni. Az éjszakai köhögés (most száraz) és orrdugulás miatt úgy vélem, jobban tesszük, ha kivárunk még a vendégeskedésekkel, látogatásokkal.
***
Megérkezett a hidegfront. Esett az éjjel. Mondom feleségnek: Dolgozik a balkonon a könyöklő borítása. Ma már nem ázik a száraz fa a védőborítás alatt. Ezt akartam és örülök neki, hogy sikerült időben leápolni az immár 26 éve szolgáló balkonelemet.
***
Elgondolkoztam rajta, hogy azok a kutyák, amelyekkel az akkor új épületbe beköltöztek a tulajdonosok, már rég kimúltak, sőt talán az újabb kutyageneráció is. Két kutya-élethossz óta lakunk itt, s ez a negyedik lakásunk. Mivel 1972 óta élünk saját lakásunkban az összesen három kutyageneráció élethosszának felel meg. Ha emberben, ha kutya időszámítás szerint dolgozom, egyre megy. Az idő (a földi élet) gyorsan elszáll. Hányan költöztek el az élők sorából azok közül, akiket szerettünk, akikkel együtt dolgoztunk, akikkel együtt jártunk iskolába, akikkel együtt imádkoztunk templomunkban? Érdemes elmerengeni rajta. A folytatás halálbiztos.
119. zsoltár
. A törvény dicséret

Lamed
Uram, a szavad örökké megmarad, szilárd, mint az ég dicsősége. Hűséged nemzedékről nemzedékre száll, te alkottad a földet, és az megmarad. Rendelésed szerint minden időkre fennáll, és neked szolgál a mindenség. Ha törvényed nem volna gyönyörűségem, elmerülnék a nyomorban. 

Soha nem feledkezem el parancsaidról, hiszen életet adtál általuk. A tied vagyok, adj nekem szabadulást, mivel fürkészem végzéseid. Bűnösök leskelődtek, hogy elveszítsenek, de én törvényeidre gondoltam. Minden nagyságnak láttam a végét, de parancsod átnyúlik a messze végtelenbe.
Mem
Mennyire szeretem törvényedet, egész nap szemem előtt lebeg. Parancsod bölcsebbé tesz ellenségemnél, és mindig velem jár. Okosabb lettem, mint összes tanítóm, mert arról elmélkedem, amire te oktatsz. Több értelmet kaptam, mint az aggastyánok, mert azt követem, amit te előírsz. Tartsd távol lábamat a gonosz utaktól, hogy megtarthassam szavad. Végzéseidből semmit el nem hagyok, mert magad tanítottál rájuk. Kijelentéseid édesek ínyemnek, számnak méznél édesebbek. Útmutatásod belátásra segít, azért gyűlölöm a hamisság útjait. Közöm. Lamed és Mem. Újabb két betű a héber ábécéből. De most más a fontos. Mit mondanak a ma emberének ezek a fejezetek? Szavad örökre megmarad, és neked szolgál a mindenség. Stimmel. Azt bizonygatja, hogy a törvény megtartó erejű (úgy óv, mint a bogarakat a kitinpáncél). Ezt fejleszti Krisztus szeretetparancsa a teljességig. (A szeretet úgy működik, mint a csontváz. Nem látszik, belülről tart egyenesen; nélküle a gerinces halott.) 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr888096012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása