Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.12.10. 11:38 emmausz

Ajándékok, meglepetések

1. A legszebb ajándék kétségtelenül a gyermek. Nagy gond, nagy felelősség, szeme csillogásának gyönyörűsége. A feltétlen bizalom kópiája, aki szülővé tesz, felelősségvállaló felnőtté. Párhuzamosan mellétehetem a jegyesek, házasok olykor megcsillanó önfeledt boldogságát, amelynek hátterében annak a megélése áll, hogy ajándék vagyok a másik számára. Hogy boldogíthatom őt holtáiglan, holtomiglan. 
2. Ajándék a Neked szánt időm. Odafordulás hozzád, mondanivalód figyelmes végighallgatása.
3. Olykor egy asztalra rögzíthető satu. Egyik legszebb karácsonyi ajándékom. Fiatal házasok voltunk. Pénz az ablakban, szerszámaim hiányosak. A satu az ember harmadik keze. Satu hiányában csak töredékesen voltam képes bizonyítani, hogy sok mindent alkothatnék, amire a háztartásban szükségünk adódhatna. Valahogyan kitalálta T., hogy merre kell tovább lépni. Azóta is használom.  
4. A kalmárszellem megrontja az ajándékozás jó ízét, ha a gyerekcse nem a megajándékozottság örömét keresi, hanem azt keresi, hogy mennyibe kerültek az ő cuccai. Nem maradhat le,mert mit szólnak az osztálytársak, ha „kódis pakkot kap”. 
5. Engem zavarba ejt, ha az ajándékozás szokásos értékét sokszorosan meghaladó ajándékot kapok.
6. Az ajándékozáshoz tapintat kell, a megajándékozott érzékenységének figyelembevétele. Nem lehetünk tolakodók, nem lehetünk smucigok, s azt kell vennünk, aminek megalapozott feltételezésünk szerint a megajándékozott örülni fog.
7. Van, ahol elkerülik a kereskedelmet, mondván, hogy az igazi ajándék személyes. Olyannyira, hogy saját maguk által készített ajándékokat kapnak egymástól szülők, gyerekek egyaránt. sok fantázia szükséges hozzá, és még több szabad idő.
8. Szerintem az ajándékozás nem módszer, hanem figyelmesség kérdése, szeretet kérdése, vágy arra, hogy örömet szerezzek a másiknak. És nincs szabály, hogy így, nincs szabály, hogy úgy.   
9. A hívőkenk: 
- minden ajándék; 
- minden kegyelem, Isten ingyenes ajándéka; 
- Úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örökké éljen. (Jn) 
- Saját életünk is ajándék, még akkor is, ha olykor szomorújáték jellegét ölti saját drámánk. - Észre kell vennünk, hogy megajándékozottak vagyunk. 
- A megajándékozottságra a szeretetparancs szerinti élettel válaszolhatunk: Viszontszeretjük Istent és felebarátainkat.  
140. ZSOLTÁR. A GONOSZOK ELLEN (A karvezetőnek – Dávid zsoltára) Ments meg, Uram, a gonosz embertől, védj meg a hatalom emberétől! Azoktól, akik szívükben gazságot forralnak, egész nap viszályt támasztanak. Nyelvük élesítik, mint a kígyó, a vipera mérge van ajkukon. Őrizz meg, Uram, az ártók kezétől, védj meg a hatalom emberétől! Arról tanakodnak, hogy ejtsenek tőrbe, a kevélyek titkon hurkot vetnek elém. Lábam elé hálót feszítenek, és utamba csapdát állítanak. Így szólok az Úrhoz: Istenem vagy, hallgasd meg, Uram, hangos imámat! Uram, Istenem, hatalmas támaszom, te őrzöd fejemet a küzdelem napján. Ne szolgáltass ki, Uram, a gonosz vágyának, ne engedd, hogy terve sikerüljön! Akik körülvesznek, fejük ne hordják fenn, ajkuk gonoszsága őket magukat érje! Hullasson rájuk tüzes esőt, taszítsa őket szakadékba, hogy többé ne keljenek föl. Az álnok nyelvű embernek nincs maradása a földön, a baj hamar utoléri az erőszak emberét. Tudom, hogy az Úr megvédi a gyengének jogát, és igazságot szolgáltat a szegénynek. Igen, az igazak áldják majd nevedet, s az ártatlanok színed előtt laknak. Közöm. A zsoltár eleje ragadott meg: Ments meg, Uram, a gonosz embertől, védj meg a hatalom emberétől! ... Nyelvük élesítik, mint a kígyó, a vipera mérge van ajkukon. Őrizz meg, Uram, az ártók kezétől. Az ország, egész Európa meghasonlott. Egy kérdésben sem vagyunk képesek egyetérteni. Ha a jobb azt mondja fekete, a bal azt, hogy fehér, esetleg hozzáteszi: sötétfehér. Teszi ezt a globalizmus arroganciájával, megkérdőjelezhetetlen és megfellebbezhetetlen elképzelései tudatában. Amikor a jobb kormányoz, a bal nem azt érezteti, hogy a politika természetes folyamata a forgó rendszer. Nem. Azt, hogy beteg a társadalom, mert nem a bal kormányoz. A gyógyulás akkor tér vissza, amikor a bal jut hatalomhoz. Persze ugyanígy nem tetszik a jobboldali média üres vagdalkozása. Ám mióta az eszemet tudom, a massmedia és egyáltalán a sajtó általában (bal)liberális kézben összpontosult. Nos, a politikusoktól, a megmondó médiától mentsen meg mindenkit az Úr, mert hamisságokat terjesztenek, mert gonoszságokon törik a fejüket. Így fordulhat az elő pl., hogy a plebsznek előnyös rezsicsökkentés ellen fordulnak, és megtámadják, mert az a dúsgazdagok profitját nyirbálja meg.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr458153902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása