Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.05.03. 10:10 emmausz

Séta

Haver vagy nem haver? Ha ver, akkor nem haver.
***
Hajó, vagy nem hajó? Ha jó, akkor hajó, ha rossz, akkor elsüllyed.
***
Ki lehet-e érdemelni az ajándékot? Nem, mert az bér volna, amiért az ajándékozott megdolgozott.
Az ajándék ingyenes adománya az ajándékozónak, és az kapja, akinek az ajándékozó szánja.
***
Néhány szó a tegnapról.
Elindultam sétálni. A séta elvileg gyaloglást jelent, bár hogy mit csinál a vízibuszon az, aki sétahajókázik, nem tudom. Tegnap megtudtam. Ül.

Az úgy volt, hogy egy könyvet hónom alá csaptam, hogy cseréljem a könyvmegállóban. Találtam is magamnak valót. Bergson önéletírását: Laterna magica. Ám magammal vittem egy folyóiratfélét is, egy képes magazin áprilisi számát, címe: OPERA. Elhatároztam, hogy azzal a közlekedési eszközzel távolodom el megszokott környezetemből, amely legelőször megjelenik. HÉV jött, szinte azonnal és a város felé tartott. Felszálltam. Belemélyedtem a magazin olvasásába. Adódhatott volna sokféle megoldás a további utat tekintve. Úgy döntöttem, hogy a Szépvölgyi útnál leszállok (kb. 15 éven át ott szálltam át buszra munkába igyekezvén). Megnéztem, hogy az elítélt Horváth István doktor egészségcentrumából mi lett. Más profillal, de tovább működik magánrendelőként. Megnéztem azt is, hogy működik-e még a törökbolt a Kolosy tér sarki épületében. Csak valami hasonló profilú boltocskát találtam cégjelzés nélkül. De ha már itt, akkor felszálltam az első villamosra, hogy tapasztalatot szerezzek a fonódó villamosvonalról. El vele, el, de meddig? Mivel kitüremkedett a budai rakpartra, és mutatta, hogy innen a Kelenföldi pu.-hoz tart, leszálltam a Szt. Gellért téren. Minek folytassam az utazást azt ismert terepen. A négyes metró legszebb állomása – gyanítom – ez a megálló, néhány fotót készítettem az általam korábban nem látogatott helyről. Majd átszálltam a Kálvin téren a 3. metróra, mert a vízhajtó további városnézésemnek határt szabott. Az Árpád-híd tövében felszálltam a 34-es buszjáratra, s meg se álltam hazáig.
Nem hiszem, hogy fél km-nél többet gyalogoltam.
Ízelítő az Iz 8. f.-ből:
Izajásnak fia születik
...Rabolj gyorsan, prédálj hamar! Mielőtt ugyanis a gyermek megtanulja kimondani: „apám” és „anyám”, Damaszkusz kincsét és Szamária zsákmányát Asszíria királya elé viszik.

Siloe és Eufrátesz
... Azért az Úr felhozza ellenük a Folyam hatalmas és nagy vizeit: az asszírok királyát és annak dicső hatalmát. Kilép a medréből s vize kiárad a partjain túl. Behatol Júdába és áthömpölyög rajta, elönti...

Az ellenségre váró kudarc
Vegyétek tudomásul, népek: vereség vár rátok. ... Mert velünk az Isten.

Az Úr a botlás köve a hitetleneknek
Így beszélt hozzám az Úr, amikor keze megragadott, hogy ne járjak azon az úton, amelyet ez a nép követ: ... Közülük sokan megbotlanak, sokan elesnek és összezúzzák magukat, hálóba kerülnek és fogságba esnek.

Izajás intelme tanítványaihoz
Mi vagyunk Izraelben a jelképek és a csodák a Seregek Urától, aki a Sion hegyén lakik. Istent kell megkérdeznie a népnek, nem a holtaktól kell felvilágosítást kérni az élők felől” Aki nem ezt mondja, annak nincs hajnala.

Bolyongás a sötétben
Csüggedten, éhesen bolyong majd az ilyen, és éhségében úgy haragra gerjed, hogy megátkozza magát és Istenét...

Gyermek születik nekünk
Egykor megalázta az Úr Zebulun földjét és Naftali földjét. De az eljövendő napokban megdicsőíti majd a Tenger útját, a Jordánon túli vidéket, a pogány nemzetek tartományát. Közöm. Izajás megjövendöli az asszír fogságot. Egyetlen vigasza: Emmánuel = Velünk az Isten. Hosszútávon ez igaz. De addig... Mint ahogy az anekdotabeli rabbi mondja: Hogy mi lesz, azt tudom, de hogy addig mi lesz, azt nem tudom.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr748682350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása