Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.05.04. 18:17 emmausz

Könyvek és szavak (ég és föld)

Könyv, amit hallgatok: Avilai: Belső várkastély (hangoskönyv), és könyv, amit olvasok (Laterna magica Ingmar Bergman önéletírása). A kettő közti különbség ég és föld. Teréz könyve az égi, Bergman könyve a földi szerelemről szól. Teréz szavai alapjában véve egy alázatos ember dadogása az elmondhatatlanról, és annak fokozatairól, Bergman könyve őszinte és szörnyű vallomás arról a pokolról, amelyben gyerekkorában része volt, amelynek ő maga is részese volt. Felnőttkorát is meghatározzák szélsőséges szexuális kalandjai, amelyekről bőségesen beszámol. Politikai útja meglehetősen göröngyös, az olvasottak mindeddig az őrlődő gazdag ember bohémkedéseit mutatják. Zseni a maga módján, aki keresi önmegvalósítását, keresi az értékeket, ha nem is mindig jó helyen, és jól. Szembe száll Istennel, tagad és káromol. A filmjeiből én a kereső embert ismertem meg, aki olykor félrelép, olykor tépelődik, de tart valahova. Még kitartok életútja megismertetésének olvasásában abban reménykedve, hogy életútja valahol csak kiegyenesedik és célt talál.
***
Valami nő az erkélyládában az árvácskák mellett. Szerintem disznóparéj. Tücsi kétli, és keresi a növény fajtáját. Mondom neki: Üsd be a google-keresőbe, hogy disznóparéj, s menj a képekre. Majd meglátod, hogy igazam van. Még hozzáteszem: Ha beírod, hogy Disznóparéj, ezer kép fog feljönni. Ha azt írod be, ami értelemszerűen ugyanazt jelenti, de hangalakja más (sertésspenót), egy képtalálatod se lesz.
Iz 9. f. A nép, amely sötétben jár, nagy fényességet lát. Akik a halál országának árnyékában laknak, azoknak világosság támad. ...Mert gyermek születik, fiú adatik nekünk, s az ő vállára kerül az uralom. Így fogják hívni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme. Messzire kiterjed majd uralma, és a békének nem lesz vége Dávid trónján és királyságában, amelyet megerősít és megszilárdít a jog és az igazság által. Mostantól mindörökké ezt teszi a Seregek Urának féltő szeretete.
Az Úr bosszúja
Az Úr kimondta Jákobra a szót, és az utol is érte Izraelt... az Úr felvonultatja e nép ellen az ellenségeit, ... és teli szájjal felfalják Izraelt... De a nép nem tért meg ... Ezért az Úr levágta Izraelről egy nap a fejet és a farkat, a pálmaágat és a nádszálat. [Az előkelők és a tekintélyesek – ezek a fej, a hamis próféták meg a farok.] E nép vezetői tévútra tértek... A Seregek Urának haragjától lángba borul a föld, és a nép a tűz martaléka lesz. Senki sem kíméli embertársát, mindenki a másik ember húsát eszi. Jobbról szel, de éhen marad, balról harap, mégse lakik jól. Manassze Efraimot falja, Efraim Manasszét, aztán mindketten Júdának esnek. De ezzel még nem csillapult le a haragja, keze továbbra is ki van nyújtva. Közöm. A jelenből visszanézve is csodálatra méltó Izajás jövendölése. Megmondta, pontosan megmondta, mi lesz a jövőben. Tudása nem sajátja, hanem Istentől kapott karizma, hogy hitelesítse azt, aki majd eljön. És mindaz bekövetkezett, amit megjósolt. Kár, hogy nem hittek neki.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1008686928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása