Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.05.30. 09:41 emmausz

Élet-mix

A képzeletbeli embrionális társadalom az elképzelt óriási anyaméhben nagyon is valóságos. Vannak benne világi embriók és néhány klerikus embrió. Utóbbiak valamennyire misztikus lények, és sejtés, élmény vagy ki tudja, mi útján határozottan állítják, hogy a méhen túl egy lényegesen szabadabb ország létezik, ahol nem magzatvízben lubickolnak a jobblétre született embriók, hanem híg levegő veszi körbe őket. Nem ütköznek folyton egymásba, mert nagy területen és gyorsan mozognak, nem akadályozza őket szabad mozgásukban a köldökzsinór. A világosság megsokszorozódik, kommunikációjukat főleg hangok útján folytatják egymással, és így tovább.
Akadnak, akik hiszik, és akadnak, akik nem.
Egyszer a világba jött Tarzuszi Pál, aki így szólt: Tudok egy emberről Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt – testben-e, nem tudom, testetlenül-e, nem tudom, csak az Isten tudja – elragadtatott a harmadik égig... elragadtatott a mennybe, és titokzatos szavakat halott, amelyeket az embernek nem szabad kimondania. (Vö 2Kor 12)
A Jelenések könyvében pedig így fogalmaz János: a Bárány, aki a trón közepén áll, élő vizek forrásához vezeti őket és az Isten letöröl a szemükből minden könnyet (Jel 7,17).
Na jó.
És addig?
Tegnap büntetődobások nyomán fontos mérkőzésen vesztett a Veszprém kézilabdacsapat. Tegnap Csömörön leégett egy villámsújtotta ház, tegnap 800 szegény családnak osztottak meleg ételt, tegnap kb. 300 migráns kívánkozott be az országhatáron belülre, tegnap meghalt néhány ember közlekedési baleset következtében. Tegnap lélekvesztőkre tett afrikaiak százai vesztek a Földközi-tengerbe. Tegnap gyönyörű búzamezőt láttam, tegnap buli volt Katiéknál, tegnap gyermeknapot tartottak számtalan térségében a világnak. Volt kacagás, játék, lufi, sportvetélkedő.
Tegnap tragédiák és komédiák – mindenesetre emberi drámák – helye volt ez a világ.
Ma ugyanaz a helyzet, s várhatóan holnap is.
Na és holnapután?
... holnapután?   
Három éve írtam: (Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?)
Teremtett világ: Atya-jelenlét.
Eucharisztia: Fiú-jelenlét.
pünkösd: Lélek-jelenlét.
Izajás 35. fejezete
Isten szabadulást hozó ítélete
Örüljön a puszta és a kiaszott vidék, ujjongjon a sivatag és viruljon! Virulva viruljon, mint a liliom, és örömében ujjongva daloljon! Mert övé a Libanon dicsősége, a Kármel és a Sáron pompája; meglátják az Úr dicsőségét, Istenünk ragyogó fönségét. Erősítsétek meg az elernyedt kezeket, és a roskadozó térdeket szilárdítsátok meg! Mondjátok a csüggedt szívűeknek: „Bátorság! Ne féljetek! Nézzétek, eljön Istenetek, eljön, hogy bosszút álljon és megfizessen. Maga az Isten jön el, hogy szabadulást hozzon nektek.” Akkor megnyílik a vakok szeme, s a süketek füle hallani fog. Ugrándozik majd a sánta, mint a szarvas, és a némák nyelve ujjongva ujjong. Mert vizek fakadnak a pusztában, folyóvizek a sivatagban. A száraz vidék tóvá változik, a szomjas föld vizek forrásává. A sakálok egykori lakóhelyén zöldellő fű és nád terem… És egy tiszta út vezet majd át rajta, úgy fogják hívni: a szentek útja. Tisztátalan nem léphet rá, sem a balgák nem bolyongnak rajta. Nem lesz ott oroszlán, más ragadozó sem jár arra; a megváltottak vándorolnak rajta, akiknek az Úr szabadulást szerzett, azok térnek vissza rajta. Éneket zengve érnek a Sionra, s örök boldogságot tükröz az arcuk. Öröm és ujjongás jár a nyomukban, mert fájdalom és siralom nem lesz többé. Közöm. Az embernek felcsillan a szeme, amikor ilyesféléket olvas:  .” Akkor megnyílik a vakok szeme, s a süketek füle hallani fog. Ugrándozik majd a sánta, mint a szarvas, és a némák nyelve ujjongva ujjong. Mert vizek fakadnak a pusztában, folyóvizek a sivatagban. Ugyanis Keresztelő János küldötteket meneszt Jézushoz, hogy megtudakolja: Te vagy az eljövendő, vagy mást várjunk? Jézus válasza: A vakok látnak, a süketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az evangéliumot. Még hozzáteszi: Boldog, aki nem botránkozik meg rajtam. (Vö. Mt 11,1–6) MI ez, ha nem teljesült prófécia?  
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr398757712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása