Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.06.15. 06:54 emmausz

Az EB és Magyarország

Zlatan Ibrahimovic svéd focista. Neki legyen mondva, Malmőben született, ennyiben svéd. Apja-anyja jugoszláv vendégmunkásként érkezett Svédországba. Így olyan horvát és bosnyák származású svédi, aki Párizsban él.
A többi csapatokhoz képest a magyar válogatott jellemzően honi labdarúgókból áll. Igaz, hogy szövetségi kapitánya német.
Az EB indulása óta több vicc járja. Egy szakállas, Ferenc Jóskával, aminek a poénja: rendben, hogy osztrák-magyar meccs lesz, de ki ellen játszunk?
Egy másik szerint igaz-e, hogy az első mérkőzést Bordeaux-ban játsszuk? A válasz: Nem. A magyarok fehér mezben játszanak.
A harmadik szerint nagyon esélyesek vagyunk a jó szereplésre, mert EB-n az utóbbi 40 év-ben nem kapott ki magyar csapat.   
Tegnap 2:0-ra vertük az osztrákokat. Utólag érthető a fényes győzelem. Abban a legtöbben egyetértünk, hogy a meccs előtt benne lettünk volna egy döntetlenben,  de az első percben lőtt osztrák kapufa után is. Amikor egy nullára vezettünk, leállítottuk volna legszívesebben a mérkőzést. Mégis nagyon szép ez a kétgólos győzelem.
Nekem A Pál utcai fiúk vége jutott eszembe a győzelem kapcsán. Amikor is Janó, az öreg tót telepőr így szól a győztesekhez: Megvertung oket, kikergettung oket. Majd elmondja, hogy a mérnök úr műszerei állnak a gunyhó sarkában, a mérnök úré, aki fog nagy házat építeni a grundra.
Így van ez a győzelmekkel és a vereségekkel.

Ízelítő az Izajás könyve, 51. fejezetéből:
Hallgassatok rám, akik az igazság után jártok, és az Urat keresitek! Emeljétek tekintetetek a kősziklára, amelyből kivágtak benneteket, és a kút nyílására, amelyből kiástak titeket!

Az Ábrahám fiaira váró üdvösség
... Siont megvigasztalja az Úr, ... Pusztaságát olyanná teszi, mint az Éden, és sivatagját hasonlóvá az Úr kertjéhez. Öröm és vidámság lesz benne, hálaadás és dicséret szava zeng.

Az Úr hamarosan ítélkezik a föld fölött
... Hamarosan elérkezik igazságosságom, és szabadításom felragyog, mint a fény, karom ítéletet tart a népeken; ... szabadításom örökre megmarad, és igazságomnak nem lesz vége soha. Hallgassatok rám, akik ismeritek az igazságot, népem, ki szívében viseli tanításom...

Az Úr ébresztgetése
Kelj föl, kelj föl! ... Most is visszatérnek az Úr megváltottjai, és dicséretet zengve érnek a Sionra. Örök vidámság lesz az arcukon; öröm és ujjongás kíséri őket, a fájdalom és a sóhaj megfutamodik.

Az Úr népének vigasztalója
Én, én magam vagyok a ti vigasztalótok! Miért is félnél hát halandó embertől; ember fiától, aki úgy elhervad, miként a fű? ...

A szabadulás
A fogoly hamarosan kiszabadul; nem fog meghalni börtönében, és kenyere nem fogy el. Én vagyok az Úr, a te Istened, ... és azt mondtam Sionnak: „Az én népem vagy.”

Jeruzsálem ébresztése
Ébredj föl, ébredj föl, kelj föl, Jeruzsálem...: Nézd, kiveszem kezedből ... haragom poharát. Kínzóidnak kezébe adom. Közöm. Minden, ami csak teremtetett, a gondviselő Isten akaratát viszi véghez. Ez sok esetben nem nyilvánvaló, és nem látható át. Így van ez valamennyi politikai, katonai és sport győzelemmel is. Az ő útjai nem a mi útjaink, gondolatai nem a mi gondolataink. Nehéz ezt belátni, de attól még igaz.   
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr438811044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása