Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.03. 10:12 emmausz

Véleményem erről-arról

Dicsérem az eszemet, hogy az olasz–német meccs vége előtt elmentem aludni. Reggel az internetről értesültem, mennyire nem voltak képesek eltalálni kölcsönösen az ellenfél kapuját. Ha meggondolom, hogy egy gyerek, aki a kapuig el tudja rúgni a labdát, feltehetően betalál, akkor van abban valami idétlenség, hogy világklasszisok mellé, fölé, ki tudja hová rúgják a büntetőt. Régóta javasolom, hogy akik eljutottak a büntetőrúgásokig, a ki a jobb labdarúgó csapat kérdését egy érme feldobása útján döntsék el. Lesz annyi köze a valósághoz, mint a leginkább idegállapot-függő tizenegyeseknek. Én az olaszok győzelmét tippeltem. Tévedtem, nem is olyan nagyon.
***
Másodszor fordul elő velem, hogy ugyanazt a rejtvényújság-számot veszem meg, fejtem meg. Most, rájővén arra, hogy a megoldások visszaköszönnek, hónapokat vártam, majd feledve a megoldásokat újfent nekiláttam a Bölcs bagoly-olaszmódra c. füzet megfejtésének. Természetesen nem emlékezhettem a régvolt részkérdéseire, mégis valahogy flottabban ment a rejtvényfejtés. Magam is meglepődtem rajta.
***
A frigóban való kajtatásnak több metódusa van. Az első: kiveszem belőle azt, ami leginkább az ínyemre van. Ennek az előnye, hogy mindig a legjobb falatokat fogom kimazsolázni a készletből, hátránya, hogy az ellenszenvesebb ételféleségek anélkül mennek tönkre, hogy megkóstolta volna őket valaki. A másik módszer inkább a sajátom. Erre jellemző: Olyasmiket kell betárolni, amik bármelyikének az elfogyasztása kedves nekem. Különös figyelmet szentelek a tárolt ételek lejárati idejének és állagromlásának. Az elfogyasztás sorrendjét ezek döntő mértékben befolyásolják. Így nem kell kidobni kétes minőségű ételeket.
Ízelítő a Jer 3. f.-ből:
A megtérésről
Az Úr ezt a szózatot intézte hozzám: ...nemde így kiáltasz hozzám: „Én atyám, ifjúkorom bizalmas barátja, hát mindörökre haragszol, haragodnak már sose lesz vége?” Így beszélsz, s mégis tovább vétkezel; bizony, már ennyire megátalkodtál.

Megtérésre szóló felhívás az északi országhoz
Jozija király uralkodása idején így szólt hozzám az Úr... Menj el, és kiáltsd ezeket a szavakat észak felé: Térj vissza, te hűtlen ... Nem haragszom többé rád mindörökre, hiszen irgalmas vagyok, csak ismerd el gonoszságodat, azt, hogy hűtlenül elpártoltál az Úrtól, a te Istenedtől...

Sion sorsa a messiási korban
Térjetek vissza hozzám, elpártolt ... szívem szerinti pásztorokat adok majd nektek, akik tudással és bölcsességgel legeltetnek titeket. ... Ha majd eljön az az idő, Jeruzsálemet így fogják nevezni: „Az Úr királyi széke.” Odagyűlnek mind a nemzetek az Úr nevében...

A megtérésre való buzdítás folytatása
Mégis azt gondoltam: Megteszlek fiamnak és gyönyörű földet adok neked, olyan örökséget, amely a nemzetek gyöngye lesz. Mert azt gondoltam, így szólítasz majd: „Atyám!”, és nem fogsz elfordulni tőlem. ... Most gyalázatunkban fetrengünk, és elborít minket szégyenünk. Mert vétkeztünk az Úr, a mi Istenünk ellen, mi és atyáink, ifjúságunktól kezdve mindmáig; és nem hallgattunk az Úrnak, a mi Istenünknek szavára. Közöm. Messiási idő.

A keresztény hitünk szerint Krisztussal eljött a messiás,
az izraeliták hite szerint nem jött el, a jövőben várható eljövetele.
A keresztények az izajási jövendöléseket Jézusra vonatkoztatják,
az izraeliták tagadják, hogy rá vonatkozna.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr88863150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása