Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.22. 10:32 emmausz

A konfliktus-oldások újabb konfliktusokat gerjesztenek

Akik ellene vannak a gépkocsik ennyire elterjedt használatának, azt hangoztatják, hogy, ha az összes adminisztrációval járó és üzemeltetéssel, szerviz-gondok, biztosítási stb. ügyek rendezésére felhasznált időt is figyelembe veszem, Budapesten az autózás átlagos tempója nem több 4km/h-nál. Meglehet.
Egykor a szerkesztőség rendszergazdája azt állította, hogy a számítógépek időszakos karbantartása, a vírusirtási program lefuttatása, a program-korszerűsítés, a töredezettség-mentesítés, a fejlesztés stb. összességében éppen annyi munkát adnak, mint amennyit a gép használata által megspórolhatunk. Meglehet.    
Mivel a számítógép figyelmeztetett rá, hogy az általam használt programot frissítsem, ráálltam. Tartottam tőle, hogy a meglévő program fejlesztését abbahagyják, és gépice végképp megrekedek a korábbi nívón. Sikeresen telepítettem az új programot.
Csakhogy az új nem ismerte fel a nyomtatónkat. Én meg azt nem ismertem fel, hogyan lehetne megtanítani a pc-t és a printert a gyümölcsöző együttműködésre.    
Ám még visszaemlékeztem annak az eladónak a tanácsára, akitől annak idején az első számítógépet vettük. Ő azt mondta: Nekem nem magyaráz semmit, kérjem meg a fiamat, hogy indítsa el a gépet. Igaza volt. Most is ezt tettem. A segítség megérkezett, és kiderítette, hogy a hp-laserjet csak nekünk elég modern, az új programnak nem. Ám be lehet csapni, és akkor elfogadja a hp-laserjet-et is. A nyomtató csakugyan magához tért.
Reggelre viszont nem kívánt elindulni az internet általam favorizált verziója, a google-crom. Áttértem a mozillára, amelyen viszont még egy rég elfelejtett jelszó akadályozta az e-mail hozzáférésemet. Új jelszóval kísérletezésem eredményesnek bizonyult. Talán a google-crom is magához tér egyszer.
Mindenesetre az egykori rendszergazdának volt némi igazsága.
Ízelítő a Jeremiás 17. f.-ből:
Júda bálványimádása
Júda vétke vastollal van felírva ... oltáraik szarvaira, így tanúskodik ellenük ... megfizetek minden vétkedért az egész országodban. El kell majd hagynod örökrészedet, amelyet adtam neked; ellenségeid szolgaságába vetlek olyan országban, amelyet nem ismersz. Mert haragom tüze fellobbant ellened, és égni fog örökké.

Bölcs mondások
Ezt mondja az Úr: Átkozott az az ember, aki emberben bízik, aki halandóra támaszkodik, és szíve elfordul az Úrtól. .... Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van a reménye. Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely gyökereit egészen a folyóig ereszti... mindig zöldellni fog ... meg gyümölcsöt teremni. Csalárdabb az emberi szív mindennél, és tele van gonoszsággal. Ki lát bele titkos rejtekeibe? Én, az Úr, aki a szíveket vizsgálom, és próbának vetem alá a veséket, hogy megfizessek kinek-kinek életmódja és tetteinek gyümölcse szerint..., aki gazdagságot gyűjt hamis úton: élete delén itt kell hagynia, így végül is bolondnak bizonyul.

Bizalom a templomban és az Úrban
Dicsőséges királyi szék..., Uram! Akik elhagynak, mind megszégyenülnek; akik pedig elfordulnak tőled, azokat gyökerestül kitépik földjükből, mert elhagyták az élő vizek forrását.

A próféta könyörgése
Gyógyíts meg, Uram, és meggyógyulok, ...valljanak szégyent, akik üldöznek, ne én szégyenüljek meg! Rettegjenek ők, ne én rettegjek! ...

A szombat megtartása
Így szólt hozzám az Úr: „Menj, és állj meg a nép fiainak kapujában és ...ezt mondd nekik: ...ne hordjatok terhet szombati napon, ..., és semmiféle munkát ne végezzetek. Szenteljétek meg a szombati napot, amint atyáitoknak megparancsoltam... ha ti hallgattok rám ... megszentelitek a szombatot, és semmiféle munkát nem végeztek rajta, akkor e város kapuin királyok vonulnak majd be, akik Dávid királyi székén ülnek ... De ha nem hallgattok parancsomra, hogy szenteljétek meg a szombati napot... akkor el nem alvó tüzet bocsátok kapuira, úgyhogy megemészti Jeruzsálem palotáit.” Közöm. A próféta mondja a magáét, a nép pedig fittyet hány szavaira. Jézus ugyanerről panaszkodik Jeruzsálemet figyelmeztetve: Hányszor akartam egybegyűjtetni fiaidat, ahogy a tyúk szárnya alá gyűjti csibéit, de nem akartátok. Íme, elhagyott lesz házatok. (Mt 23,37sk.) Azóta eltelt újabb 2000 év. Még mindig ellenállás tapasztalható irányában. Sőt ellenségeskedés. Még meddig?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr108906704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása