Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.08.27. 11:22 emmausz

Pont a mondat végén

Ötödik alkalom, hogy pontot tegyek negyedéves gyógyszerellátásom végére. Felkerestem a patikát, ahová megérkezett a még hiányzó gyógyszerem. Próbáltam árnyékban elpatázni a gyógyszertárba, mert hétfő óta, amikor is hatalmas esőben lavíroztunk haza a Balatonról, szép az idő, sőt kánikula elé nézünk. Die Sonne scheint warm, ahogy a kezdő német leckékből emlékszem, doch es ist schon sehr heiss. Próbálok keveset sétálni, kímélve magamat a szélsőséges megterhelésektől. Elég hét végén felcipelni a fél üzletközpontot. Tegnap Gryllus Dániel szórakoztatta gyermeknótáival a nagyérdemű kicsiket, meg a kisérdemű nagyokat. Leginkább az volt rokonszenves számomra, ahogyan szóba elegyedett minden kisemberrel, aki odatotyogott hozzá kívánságaival, vagy egyéb mondandóival. Készítettem jó néhány videót is a műsorról, de a hangosítás olyan vad volt, hogy torz lett valamennyi.   
Akkor most ennyi. + néhány visszamerengő fotó a nyárra (facebookon.)
Következő feladat: fenékbe rúgott autóm rendbetételére karosszérialakatost és fényezőt találni.
Jeremiás 47. fejezet
Fenyegető jövendölés a filiszteusok ellen
Ezt a filiszteusok ellen szóló szózatot intézte az Úr Jeremiás prófétához, mielőtt a fáraó megverte Gázát. Ezt mondja az Úr: Nézzétek, árad a víz észak felől, és folyammá dagad. Elborítja az országot és azt, ami benne van; mind, a városait és azok lakóit. Mindenki kiabál, s jajgatásban tör ki az ország minden lakója; a lovak patáinak dübörgő hangja miatt; a harci szekerek robaja és kerekeinek csattogása miatt. Az apák megfeledkeznek gyermekeikről; kezük erőtlenül lehanyatlik, mert eljött a nap, amelyen mind elpusztulnak a filiszteusok, és Tírusz meg Szidón városát megfosztják utolsó támaszától is. Igen, az Úr elpusztítja a filiszteusokat, Kaftor szigetének maradékát. Kopaszra nyírják Gázát; elnémul Askalon. Asdod, az enakiták maradéka, meddig akarod még megvagdosni magad? Ó, te kardja az Úrnak! Még meddig nem akarsz megnyugodni? Térj vissza hüvelyedbe, pihenj meg, s maradj csendben! De hogyan nyugodhatna meg, amikor az Úr adott parancsot neki? Askalon és a tengerpart ellen az Úr rendelte ezt. Közöm. Az Úr kardja természetesen Nebukadnezár. A próféciában kicsit benne van az is, hogy N. uraskodása nem lehet hosszú életű. Mindenesetre Jeremiás jövőlátása jobb, mint ma a meteorológusoké. Nem akarom profán irányba terelni a szöveget, de az jut eszembe, hogy egy internetes időjóslás szerint a Balatonnak ama térdségére két óra eltelte után bekövetkező rossz időt jósoltak, miközben látszott a fenyegető zivatarcella, és negyedórán belül zuhogott. Az összehasonlítás arra jó, hogy lássuk: mekkora kincs volt vagy lehetett volna a próféta világos látása a filiszteusok (arab néptörzs) részére.    
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2011655438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása