Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.03. 07:14 emmausz

Jó volt magiknál!

Egyedül maradtam, mint Mikes Kelemen. Feleség unokázni indult, én pedig várom, hogy megérkezzék a biztosítótól kialkudott kárösszeg, amelyet egyszer már feladtak címemre, de amelynek érkezéséről nem értesített a posta. Vajon miért? Tényleg feladták? Most tényleg feladják, ahogyan ígérik emailben?
Ez a Mikes Kelemen több apropóból ugrik be. – Egyedül hallom tenger mormolását – szavaltuk az iskolában alsó tagozatos korunkban. Másfelől munkahelyi levelezésnek volt a visszatérő szólása: Annyit levelezek, mint a Mikes Kelemen.  De ha már egykori munkahely. Ha valamiért várakoznunk kellett, akkor mondogattuk: ültetvényes vagy? 
Hát most ültetvényes vagyok, amíg meg nem érkezik a „hatalmas summa”.
Két napja még a Balatonnál voltunk, ahol jól éreztük magunkat.  Így vélekedett az a nagylány, Évánk egykori gyámoltja, aki néhánynapos itt tartózkodása végén megjegyezte: Jó volt magiknál! Így érezzük mi is a balatoni vendégeskedésre vonatkoztatva.
Reggel kinéztem az ablakon, hogy lássam, milyenek az útviszonyok. Aztán leesett a „fatantusz”, autónkat valahol Szombathelyen kalapálják, mert jó féléve belénk jött egy türelmetlen sofőr. Az ember megszokja, hogy kocsival indul dolgára, és nehezen hiszi, hogy nem parkol sehol az utcában az autó, mert száz kilométerekre van innen.
A megszokás.
Balatonnál feltűnően sokat fotóztam. Nem annyira embereket (személyiségi jogok), mint inkább az ősz színeit, a Balaton-Felvidék kies formáit. Hátterében az áll, hogy ha naponta néhány felvételt kívánok a fb-ra tenni, de nem járok naponta sétálni, akkor némi munícióra szert kell tennem. És annyi szemrevaló téma kínálkozott. Mostanában ezekből fogok  szemezgetni.
Ízelítő a Dániel 8. f.-ből:
2. A KOS ÉS A KECSKEBAK HARCA
Látomás a kos és a kecskebak harcáról
... látomásban Szuza várában vagyok. ... íme, egy kos áll a víz mellett. ... a kos nyugat, észak és dél felé döfött. ... nyugat felől egy kecskebak rontott neki ... Legyőzte a kost, ... A kecskebak ...helyébe négy vadállat lépett, ... felnőtt az égig... a csillagokat ... összetiporta ...

A látomás magyarázata
... „Gábriel, ... megszólított: „Értsd meg, emberfia, hogy a végső időkre vonatkozik a látomás. ...a kos, ... a médek királya, a kecskebak pedig Javán királya. ... négy ország keletkezik népéből, ...Uralmuk végén egy cselszövő király támad. ...még a fejedelmek Fejedelmének is nekitámad. Akkor utoléri a vég, ... Én, Dániel, napokon keresztül betegen feküdtem, de a látomásról hallgattam, mert nem volt, aki felvilágosítást tudott volna adni. Közöm. Vannak itt médek, Nagy Sándorék és mások. A fejezet próféciája kiterjed aztán a világ végére is. Még angyal is magyarázza a jelentését, ám nem tisztul ki teljesen a kép. Megmarad amolyan balladai homállyal takart képsornak. Mindenesetre Dániel olyan szörnyűségeknek lett tanúja, amelyek napokra megbetegítették. Krisztus jut eszembe, aki a Getszemáni-kertben vérrel verejtékezik.  Vajon mit élhetett meg ott, akkor?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2111926677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása