Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.09. 11:15 emmausz

Egy különleges nap (a többi is éppen ilyen különleges)

Szűk félév kellett ahhoz, hogy megkapjam a biztosítótól azt a pénzt, amit az engem ért kár miatt megítéltek. Ez az összeg kb. fele annak, mint amit a karosszériamunkát vállaló ember ránézésre kalkulált. Eddig sérülten használtam a kocsit, most jó kezekben van. A hitelesség a garancia arra, hogy jó munkát kapok.
***
Tegnap kettő híján jött össze elég voks ahhoz, hogy az alaptörvény-módosítást a kormány végrehajtsa. Az ellenzék alárendelte önös érdekeinek az ország biztonságát. Karrierileg tán érthető, emberileg aligha. Baj van a politikával. Nem első esetben hallom – méltán –, hogy azért döntöttek így (vagy úgy), mert az országban közeledik a parlamenti választás. Hát: A fene egye meg a parlamenti választásokat, amelyeknek alá lehet rendelni népsokaságok megszorításait, szenvedéseit, éhezését, egészségi helyzetének romlását, gyökérvesztését, országának megsemmisítését, kultúrájának elpusztítását. Régóta ki akartam már mondani.
***   
Ma befejeződött az USA-ban az elnökválasztási hacacáré. Trump legyőzte Hillary Cl.-t. Utóbbi sírt, és csalást emlegetett. Mivel H. Clinton szavahihetetlen volt, amit mondott, az nekem elfogadhatatlan volt, sokan fohászkodtunk azért, hogy ne győzzön a hazugság, se a lehengerlő modor. Trump fekete doboz. Még nem tudjuk, mi van belül. Egyelőre jobban érzem magamat ettől az eredménytől.   
***
Itt szépen süt a nap, Dobogókőnél havazik. Reggel rekedt orgánumommal elénekeltem: Őszi harmat után, nagy hegyeknek alján, fújdogál a hideg szél, fújdogál a hideg szél...
***           
Két vicc, ami feldobta a napomat tegnap:
Fb.: „Főnök! Van egy szál cigid?...buszjegyre kellene.”
***
Fülesbagoly olasz módra: „Zajos, másokat megbotránkoztatóan viselkedő társaság szórakozik egy étteremben. Egyszer csak egyikük odakiált a pincérnek?
- Hé, pincér, hol van itt a klotyó?
- Menjen csak előre, aztán forduljon jobbra, ott talál egy ajtót, arra ki van írva, hogy URAK. De ne törődjön vele, lépjen csak be nyugodtan.”
***
Szófogyasztó
politikus
zeneszerző
zeneszerző még egyszer
konyhakerti növény
igekötő
mássalhangzó (oldalréshang, foghang)
Megoldás:
Merkel
Erkel
„R”kel
kel
el
l
Ozeás 3. f.:
Ozeás újra magához veszi a hűtlen asszonyt
Az Úr később így szólt hozzám:  Menj el újra és szeress egy olyan asszonyt, akinek szeretője van és házasságtörő; úgy, ahogy az Úr szereti Izrael fiait, noha más istenekben bizakodnak, és szeretik a mazsolás kalácsot. Meg is szereztem magamnak tizenöt ezüstért és másfél mérő árpáért. Azután így szóltam hozzá: „Nálam maradsz hosszú ideig: nem törsz házasságot, nem leszel más férfié, s én is így teszek érted.” Mert Izrael fiai is sokáig lesznek király és fejedelem nélkül, áldozat és kőoszlopok nélkül, efód és teráfok nélkül. Izrael fiai azután megtérnek. Keresni fogják az Urat, az ő Istenüket és királyukat, Dávidot. Az Úrhoz menekülnek remegve, s az ő javaihoz a végső időkben. Közöm. Ma furcsa olvasni a történetet. Azt vélem gondolni, hogy egy vele megtörtént esetet rögzít a próféta. Ha figyelembe veszem, amit Jézus a váló levélre utalva mondott: Kezdetben ez nem így volt. Mózes csak keménynyakúságotok miatt engedte meg. Itt az igaz elveszi a hamisat, és úgy szereti, mint az Úr Izrael fiait, noha azok elszédelegtek mellőle. A végéről egy nótaszöveg jut eszembe. Gyere Marcsa a tanyára,... garantálom: nem leszel a másé.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5511944875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása