Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.12.10. 10:35 emmausz

...megnézzük videón

Á. mesélt egy tévéfilmről, amelyben a szereplőknek úgyszólván szavajárása  lett:
Minek...?
Megnézzük videón.
Miért keressük fel a szavannát?
Megnézzük videón.
Miért olvassuk el a regényt?
Megnézzük videón.
Minek receptkönyvet nézegetni?
Megnézzük videón.  
Minek, miért, minek... Megnézzük videón.
Azóta tovább egyszerűsödött a képlet.
Van internet, Facebook, embook, mobil.
Miért vennék ceruzát és noteszt? Beírom a mobilba.
Minek a fényképezőgép? Lefotózom mobillal (Ha otthon hagytam volna – tablettel).     
Miért vennék CD-t? Rámegyek a Youtube-ra.
Miért mennék moziba? Letöltöm a netről.
Miért mennék ki a lexikonért? Megkeresem a Google-on.
Miért venném elő a nagyszótárt? Rákeresek a fordító programban.
Miért utaznék bárhová? Keresek róla fotókat vagy videót.
Miért kapcsolnám be a tévé időjárás-jelentést? Megmondja az időkép.
És ha kételkednék benne? Akkor kontrollálom a köpönyeggel.

Miért mennék vásárolni? Megveszem az interneten.
Miért küldenék neki levelet, képeslapot, fotót? Küldök neki e-mailt.
Miért mennék a könyvtárba könyvért? Elolvasom az e-bookomon.
Miért vennék kvízjátékot? Játszom a mobil szókeresővel.
Miért mennék le a sarokra telefonálni? Felhívom őt mobilon.
Miért keresgélném elbújt mobilomat? Rácsörgök a másikkal.
Miért foglalkozom bármivel? Megnyomok egy gombot, és a gép leéli az életemet.
Ízelítő Mikeás könyve 1. fejezetéből:
Az Úr szava, amelyet a moreseti Mikeáshoz intézett Jotám, Acház és Hiszkija júdeai királyok idejében; látomások Szamáriáról és Jeruzsálemről.

I. VÁDBESZÉD IZRAEL ELLEN
Fenyegetés és büntetés. Ítélet Szamária felett
Figyeljen minden nemzet, hallja meg a föld és minden lakója! Az Úr, az Isten vádol benneteket, az Úr az ő szent templomában. ... kicsapongása bérét elégetem, és minden bálványát darabokra töröm. Mivel paráznaságuk bérén vásárolták őket össze, legyen belőlük újra a paráznaság jutalma.”

Siralom a síkság városai fölött
... üvöltözök, mint a sakálok, az Úr csapása ellen nincsen orvosság, utoléri Júdát, lecsap népem kapujára, Jeruzsálemre. ... Vágd le a hajad, nyiratkozz meg kedvelt fiaid miatt, légy kopasz, mint a keselyű, mert fogságba viszik majd őket, messzi földre. Közöm. Amit megmondtak a nagypróféták, megmondják a kispróféták is. Mikeás is kitér a bálványokra. ...bálványát darabokra töröm... A kérdés csupán az a mi szempontunkból, hogy mi lett a bálványokkal? Befellegzett-e nekik, vagy éppen hatalmas karriert futottak. Elég ha csak korunk rációközpontúságára gondolok, az ész uralmára, az elvilágiasodás megannyi bálványára, legyenek azok technikai eszközök, funkciók, művészetek, tudományok, készségek, sporteredmények, politikai sakkhúzások, bármik, amiket nem a helyükön kezelünk, hanem piedesztálra állítunk, úgy vélve, hogy megérdemlik imádatunkat.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2012038175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora/ro 2016.12.10. 11:30:53

Van benne valami! A végén teljesen elkorcsosul az emberi faj: marad a fej (belül konghat), a szem, a fül (esetleg) és a pötyögtető ujjak...

Klári Bodó 2016.12.10. 14:47:03

Jaj, de nehéz volt belépni! Valami új felületek vezettek idáig. Szóval: nekem tetszik a gyors és időveszteség nélküli megoldás, de még a google-térkép is, műholdon megnézhetem a helyet, bárhová megyek a világon.

emmausz 2016.12.10. 21:08:44

Van az új technikákban áldás, de az információs túltelítettség nem feltétlen jó. Könnyen szétszórja azt, aki hagyja. Felnőtt emberként ennek éppen az ellenkezőjét éltem meg. Bizonyos információkhoz nehéz volt hozzáférni.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2016.12.11. 08:59:05

Néha nem is lenne rossz, ha egy gép egy gombnyomásra leélné az életemet, én meg csak nézném a monitoron. :-)
süti beállítások módosítása