Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.12.11. 10:55 emmausz

Találkozások

Tegnap találkozások estek E. jubileumi szülinapján. Többek között kapott egy sebességkorlátozó KRESZ-táblát, rajta a piros körrel körbevett fehér mezőben egy nagy 70-es.
Rá kellett volna írni jól láthatóan: LASSÍTS!
Tíz éve hasonló színes társasággal ugyanitt ünnepeltük E. 60. születésnapját.
Akkor sznapsz-sakkot kapott, ma a bele való tölteléket, egy nagy dózis konyakot.
Akkor hideg volt, tegnap plusz tíz fok.
Akkor tánc volt, most néztük a tíz éve készült videót az egykori táncról.
Akkor még többen éltek, akik most nem, de
akkor még többen nem éltek, akik most igen.
Akkor? Ez az akkor olybá tűnt, mintha tegnapelőtt lett volna. (A 80. „holnaputánig” éppilyen gyorsan fog eltelni az idő? Igen. 
Akkor vajon kik jönnek össze még?
Olyan ez, mint a hetvenötödik érettségi találkozó. Már csak ketten mennek el rá. (Az utolsó kapcsolja le a villanyt.)
Akkor még csak szórványosan fordult elő velünk, hogy valaki lerobbant. Most műtétek előtt, után az esti gyógyszerek bekapkodása idején találkoztunk. Valaki megjegyezte, milyen könnyű lett az élete, amióta pacemaker birizgálja a szívét. Valakiről megtudtuk, hogy meghalt, valakiről, hogy kerekes székben ül, ezért nem tudott eljönni.
Valaki évek óta nem tud megbirkózni az őt ért veszteségekkel.
Valakinek el kellett volna mondanom, hogy éjjel nem tudtam aludni, mert még hajnalban is Duane Eddy Just because c. lendületes, de annál több zenei közhelyet felvonultató bendzsó-száma zúgott a fülemben. De nem mondtam el.
Valakinek el kellett volna mondanom, amit talán Pascal fogalmazott meg, hogy érdemes istenhívőnek lenni, mert ha nincs Isten, akkor nem történik semmi, de ha van, akkor semmi sem mindegy. De nem mondtam el.
Nem lehet mindent kimondani. Összességét tekintve szép esténk volt.
Végül kikívánkozik belőlem Babits néhány sora (a többit ki-ki hozzáolvashatja).
Aki alszik, aludjon,
aki él az éljen,
a szegény hős pihenjen,
szegény nép reméljen.  
(Húsvét előtt, részlet)
Ízelítő a Mikeás 2. f.-ből:
A kapzsiság ellen
Jaj azoknak, akik gonoszat forralnak... Ha megkívánják a földeket, meg is szerzik, és a házakat hatalmukba kerítik. Kezet emelnek a másik emberre és a házára, mind az emberre, mind örökségére. Azért ezt mondja az Úr: Nos, nagy csapást mérek erre a nemzedékre, ...Bizony, ezért senki sem fogja osztályrészedet mérőzsinórral kimérni az Úr közösségében.

A veszedelem prófétája
Azt mondogatják: „Ne hirdessétek ezt! Ne hirdessétek ezeket! ...de Ti támadtok ellenségként népemre. Az ártatlan ruháját elragadjátok, a biztonságban élőkre a háború borzalmait szabadítjátok. Népem asszonyait kiűzitek meghitt otthonukból; a csecsemőket megfosztjátok dicsőségemtől ...

Az újjászületés ígérete
...egybegyűjtöm Izrael maradékát. ... és nem kell félniük senkitől. ...előttük megy királyuk, az Úr halad az élükön! Közöm. Jaj, azoknak, akik, ha megkívánják a földet, meg is szerzik, akik kezet emelnek a másik emberre, örökségére, a prófétákra. Bizony jaj, volt azoknak, és jaj ugyanúgy ma is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5012040025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása