Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.01.05. 21:23 emmausz

Lehet gyorsan is

Az idők jelei 2016. c. kiadványban sok igazságot olvastam, de kevéssé érintettek meg, mert jószerével ismertem őket, meg aztán hiányzik az előadásokból az élmény. Persze lehet, hogy a füzet csak kivonatos közléseket tartalmaz. Már csaknem végigolvastam, amikor elém bukkant egy olyan mondat, amit szívesen ide másolok. Azt írja: „Az internet a világ legnagyobb »könyvtára«, azonban hiányzik belőle a könyvtáros”. Igen, így van valahogyan. A feltett anyagokat csupán feltöltőjük személye hitelesíti, vagy adott esetben hitelteleníti. Mivel azonban az esetek nagy részében kevéssé tudjuk, hogy kik hitelesek és kik nem, nagyon óvatosan kell kezelni a mezőkben feltűnő információkat. Mondok egy példát. Széltében terjed egy Pio atyának tulajdonított mondás, amely hazánkra nézve igen hízelgő. Mivel annyiszor beleakadtam, próbáltam keresni a forrását, ám sehol sem találtam. Akkor most mondta, vagy nem mondta?
Nem tudom eldönteni.

***
Jobb későn, mint soha. Ez igaz.
De jobb időben, mint későn.
Sőt lehet előbb is, mint időben.
Arra gondolok, hogy egy gratuláció akkor él, ha nyolc napon belül elhangzik az aktuális időponthoz képest. De nekem senki ne mondja, ha az utolsó pillanatban közlöm, akkor kevesebb odafigyelésbe kerül, mintha időben akcióba lendülnék.
A dolog nem új.
Az Onedin-sorozatban hangzott el ez a párbeszéd:
Baines kapitány:
– Uram, lassan indulhatunk.

Onedin kapitány:
– Lehet gyorsan is.

***
Egy francia film egyik epizódja:
Az öreg házaspár ébredezik. A nap betűz alvóhelyük zsalugáterein. Az asszonyka így szól férjéhez:
– Szép időnk van.
Mire a férfi ezt találja mondani:
– Akkor használja ki, mama! – és szétrántja a spalettákat. Azonnal beözönlik a napfelkelte fénye.
Ízelítő a Zakariás 8. f.-ből:
Szabadulás a messiási korban
Ezt mondja a Seregek Ura: Féltékeny szeretettel szeretem Siont, és nagy haragra gerjedtem miatta. Ezt mondja a Seregek Ura: Visszatérek a Sionra, és Jeruzsálemben fogok lakni. Jeruzsálemet a hűség városának fogják nevezni, a Seregek Urának hegyét meg szent hegynek...Visszahozom őket, hogy Jeruzsálemben lakjanak. Az én népem lesznek, és én az Istenük leszek hűségben és igazságban. ...Miattatok átok szállt a nemzetekre, ...ugyanígy, ha megmentlek benneteket, áldás lesztek számukra. ...Csak mondjatok egymásnak igazat, úgy szolgáltassatok igazságot, hogy békét szerezzetek. Szívetekben ne forraljatok gonoszságot ...mert ezek a dolgok, amelyeket gyűlölök – mondja az Úr.

Válasz a böjttel kapcsolatos kérdésre
...a böjt Júda háza számára vidámságot, örömet és kellemes ünnepet fog jelenteni. De szeressétek az igazságot és a békét!

A szabadulás reménye a messiási korban
... Számos nép, hatalmas nemzetek jönnek, hogy keressék a Seregek Urát Jeruzsálemben, és imádkozzanak az Úr színe előtt. Ezt mondja a Seregek Ura: Azokban a napokban egyetlen júdai ruhája szegélyét tíz különböző nyelvű ember fogja majd meg, és kéri: „Hadd menjünk veletek, mert hallottuk, hogy veletek van az Isten!” Közöm. A messiási kor iránti vággyal záródik az Újszövetség. Utolsó előtti mondata: Maranatha = Jöjj el, Uram, Jézus. Arra gondolok, hogy minden kegyelem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7012103107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása