Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.02.06. 09:52 emmausz

Poénkodtunk

Mivel nemrégiben összefutottunk egy alkalmi találkozóra a szerkesztőség néhány tagja (Szabó Feri 86), felidéződtek bennem azok a fiús ugratások-bolondozások, amelyekkel annak idején boldogítottuk egymást.
- Ha péntek délután azzal búcsúztam, hogy hétfőn akkor újra itt, N. megjegyezte, hogy ez elég szomorúan hangzik.
Én se maradtam adós a poénkodásokkal.
- Abban az időben Lukács János volt a tartományfőnök.  Mivel neve két evangélista neve is, azt találtam mondani, hogy stílszerű volna, ha utódját Máté Márknak hívnák.
- Egyszer SzF ebédkor egy palack borral jelent meg, s kérdezte, hogyan kell ejteni a CHARDONNAY-t.  Mondom: sehogy, mert még összetörik.
- Másszor NP arról beszélt, hogy nagyon nem szereti, hogy a beszentelt sírnál végül azért imádkoznak egy miatyánkot, aki legközelebb közülük el fog hunyni. Mondom, másért kellene imádkozni: nevezetesen azért, hogy legközelebb senki se haljon meg.
- Egyik rendtársuk neve Kelényi Tibor. Nekem ez a név egy lecsapandó magas labdát jelentett. Egy alkalommal finom bor került az asztalra. Mondom: A mi borunk Villányi, a Tiborotok Kelényi.
- Már megint bor. Kérsz egy kis Villányit? Mondom: Ha lehet, inkább egy kis pohárnyit kérnék.
- Mosogatunk ebéd után. É. megjegyzi, az apácák nem győzték hangsúlyozni, hogy aki latint tud, még a mosogatáshoz is máshogyan fog hozzá. Mondom: Ez természetes, hiszen jól ismeri a szenvedő szerkezetet.
- A születésnapokról soha nem feledkeztünk meg. Egy időben mindenfélékkel elhalmoztuk azt, akinek éppen születésnapja volt, aztán fordítottam a kockán. Akinek napja van, jelentse röviden és mi iszunk az egészségére. Mindenesetre a felköszöntők nem szoktak elmaradni. Olykor még csasztuskát is írt valamelyikünk. Egy alkalommal NP névnapja volt, de csak hárman ültünk az asztalnál. Hozta is a pálinkát, megérdeklődve, hogy ma ki lesz az ünnepi szónok? Mondom. Én. Isten éltessen!     
És így tovább, és így tovább...
Ízelítő a Máté 17. f.-ből:
Jézus színeváltozása
Jézus, Péter, Jakab és  János fölment egy hegyre. Jézus elváltozott előttük: arca ragyogott, mint a nap, ruhája pedig olyan fehér lett, hogy vakított, mint a fény. S íme, megjelent nekik Mózes és Illés, és beszélgettek vele. ...hirtelen fényes felhő borult rájuk, s a felhőből szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok... A hegyről lefelé jövet Jézus rájuk parancsolt: „Ne szóljatok a látomásról senkinek, amíg az Emberfia föl nem támad a halálból!” Jézus mondja: ...Illés már eljött, de nem ismerték fel, úgy bántak vele, ahogy akartak. Így szenved majd tőlük az Emberfia is. Ekkor a tanítványok megértették, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.

A holdkóros meggyógyítása
... „Uram, könyörülj fiamon! Holdkóros szegény és sokat szenved. Hol tűzbe esik, hol meg vízbe. ... Jézus ráparancsolt, s az ördög kiment belőle. A gyerek azonnal meggyógyult. ...a tanítványok megkérdezték: „Mi miért nem tudtuk kiűzni?” Ezt felelte: „Mert gyenge a hitetek. Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! – odamegy...

Jézus másodszor jövendöli meg szenvedését
Amikor együtt jártak-keltek Galileában, Jézus ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják. Megölik, de harmadnap feltámad.” Erre igen elszomorodtak.

A templomadó
... az adószedők megkérdezték: „Mesteretek nem fizet templomadót?” „De igen... Jézus megelőzte a kérdéssel: „Mit gondolsz, Simon, a földi királyok kitől szednek vámot és adót, a fiaiktól vagy az idegenektől?” „Az idegenektől”. „A fiak tehát mentesek alóla. De hogy meg ne botránkoztassuk őket, menj ki a tóra, vess horgot, és az első halat, amely ráakad, húzd ki! Nyisd ki a száját, találsz benne egy sztátért. Vedd ki és add nekik oda értem és érted!” Közöm. Epizódok Jézus életéből. Amit az apostolok láttak, egy életre Jézushoz köti őket (színeváltozás). Gyógyítás. Csak imával és böjttel lehet ördögöt kiűzni. A hit ereje végtelen. Kérdezhetem: És az én hitemé? Tanítás: a földi királyok kitől szednek vámot és adót, a fiaiktól vagy az idegenektől? Ma mit tapasztalunk? Kiket adóztatnak az államok, és kiket pátyolgatnak?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7512186174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása