Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.01. 11:31 emmausz

Március 1.

Megvettem a márciusi Fülesbagoly olaszmódra c. füzetet. Ma kezdődik a hónap (már megint egy újabb... labuntur anni, Eheu. eheu fugaces!), és ma fejezem be az utolsó rejtvény kitöltését. Mit fogok egy hónapig csinálni?
Tegnap felidéztük a régi (szép?) időket. Megosztottuk egymással, hogy kinek hol fáj, hol tart az egészségügy, és hogyan veszünk részt szolgáltatásaiban. Abban maradtunk, hogy nem érdemes egynél több orvost megkérdezi állapotunk felől, mert mind mást fog megállapítani és ajánlani. Továbbá, hogy kerülni kell lehetőség szerint az orvosokat, gyógyszerészeket, mert kockázatos a velük való találkozás és igen sokféle mellékhatással jár.  
I.-nek jó a vérnyomása és kifejezetten szereti megmérni. Az enyém magas, és kifejezetten utálom a készüléket, amely időről időre a fejemhez vágja. Mesélem, hogy körzeti orvosunk azzal fogad a minap, hogy mióta engem ismer, általában magas és ingadozó a vérnyomásom. Nem mertem őt megkérdezni, hogyan lehetséges az, hogy húsz éve hozzá járok, az általa felírt gyógyszereket szedem, és mégis magas a vérnyomásom.  (160-at mért.) Nincs egy fél éve, hogy egy kardiológussal való párbeszédben elhangzott a részéről: Egy hipertóniában szenvedő alaknál a 185-ös vérnyomás nem számít kiugrónak. Ha nem számít annak, minek lejjebb nyomni, kérdezhetném, de nem kérdezem. Ha pedig lejjebb akarják nyomni, miért nem sikerül nekik?
Mondom, legjobb egy orvossal tárgyalni, még jobb eggyel se.
I.-nek a dokik szerint híznia kell, nekem állandóan fogyni. Amikor diétázom és jószerével sikeresen, szívesen állok a mérlegre, hogy naponta learassam az újabb részeredmények nyomán támadó jó érzést.
Eh, mit.
A közhelyként terjedő vicc szerint a temetőben nyugszik az orvos, körülötte pedig az általa kezelt betegek.
***
Olvasom Tormay Cécile Bujdosó könyv c. nem igazán szívderítő kötetét a Tanácsköztársaságról. Bárcsak kimaradt volna a magyar történelemből.
Ízelítő a Márk 7. f.-ből:
Vita a farizeusi hagyományokról
...az írástudók: „tanítványaid miért eszik tisztátalan kézzel a kenyeret?” Jézus: Izajás... így ír: „Ez a nép ajkával tisztel, ám a szíve távol van tőlem”...semmibe veszitek Isten parancsát, hogy hagyományotokat állítsátok a helyére.” Mózes azt mondta: „Tiszteld apádat és anyádat.” ...Ti viszont azt: áldozati ajándék az, amivel segíthetnélek... És sok ehhez hasonlót tesztek.”... értsétek meg: Kívülről semmi sem kerülhet be az emberbe, ami beszennyezhetné. Hanem ami belőle származik, az teszi az embert tisztátalanná... ami kívülről kerül be az emberbe, nem szennyezheti be, mert nem hatol a szívébe, hanem csak a gyomrába: aztán a félreeső helyre kerül?” Ezzel tisztának minősített minden ételt... ami kimegy az emberből, az teszi tisztátalanná az embert. Mert belülről, az ember szívéből származik minden gonosz gondolat, erkölcstelenség, lopás, gyilkosság,házasságtörés, kapzsiság, rosszindulat, csalás, kicsapongás, irigység, káromlás, kevélység, léhaság. Ez a sok rossz mind belülről származik, és tisztátalanná teszi az embert.

Közöm. Lám-lám: Sem a paleo-ketogén, sem a vegetárius étrend nem krisztusi. Ő megette a kenyeret övéivel, elfogyasztotta a húsvéti bárányt és sokszor halat is evett. Viszont felhívta a figyelmet arra, hogy bensőnkből tör elő a rossz megannyi válfaja. Mélységesen rosszallólag nyilatkozik a szórágásról, a ciculi magatartásról, a sunyi ferde gondolkozásmódtól. Izajásnak ad igazat. Ez a nép ajkával tisztel, de szíve távol van tőlem. Egyedül a szív tisztasága alkalmas arra, hogy közelítsen a végtelen jósághoz.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412304233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása