Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.02. 10:09 emmausz

Szembesülés egészségbeli kérdésekkel

Tegnap rádöbbentem, hogy az Eliquis hogyan hat mellék reám (hogyan mellékhat rám). Ma leírom, hogy a Furosemid jótékony mellett miféle rossztékony hatásai vannak rám nézve. A mellékhatások mindenkinél máshogy jönnek elő: Esetemben ezek: lüktetés fülben, fülcsengés (azt hittem, hidegfront az oka), fejfájás, izomgörcsök, izomgyengeség, szájszárazság (utóbbi miatt már komolyan megijedtem). Nagy kérdés, hogy jótékony hatásai kompenzálják-e rossztékony hatásait? Jó hatások: csakugyan hajtja a vizeletet, amennyiben meggátolja a visszaáramlást a vesékbe, valamelyest vérnyomáscsökkentő is.
A kérdés most már, ha az ember a szedett gyógyszerek tájékoztatójából kiolvassa, hogy miféle mellékhatásokkal számolhat, és azok valamelyike csakugyan bekövetkezik, vajon tényleg mellékhatás-e, vagy egy az előzőek tudatában nem kezelt betegségtünet. Nagyon nem mindegy.
Apánk, amikor szemüveges lett, megállapította, hogy a keret degenerálja az ember arcát, azaz valamennyire eltorzítja. Nos, mit mondott volna, ha fogprotézise is lett volna és hallókészüléke is.
Ezt azért említem, mert ha a külsőt degenerálja, deformálja a szemüvegkeret, mennyivel inkább degenerálják a szedett drogok mellékhatásai a belsőt?
***
Nagybörzsönyben egy esős időszak után gombamód teltek meg a hegyoldalak őzlábgombával. Az erdőben kirándulván a gyerekek teleszedték a magukkal hozott műanyagzacskókat hatalmas őzlábgombákkal. Ám a gombaszakértő túravezetőnek mindenki köteles volt bemutatni a gyűjtött példányt, nehogy bolondgomba kerüljön a zacsikba. Egy idő után elege lett a vezetőnek a gombaszedésből (nem tudták tárolni), ezért rádörrent a gyerekekre: Ha még valaki leszed egy őzlábgombát, s*be rúgom!
Van néhány téma, ami hasonló módon irritál, mint a túravezetőt a sok gomba. Soroljam? Migránskérdés, jó-e vagy gyenge az Oscar-díjas Mindenki c. rövidfilm? Mit akar Trump, mit Merkel, mit Schultz, mit a kormány, mit az ellenzék, miért jó/rossz az olimpiarendezés, kik korruptak (utóbbiakról nem beszélni kell, hanem bíróság elé állítani a vétkeseket és dönteni felőlük).
Gyerekek, ha még ezeket a témákat valaki felhozza, én úgy s...
Ízelítő a Márk 8. f.-ből. 1. rész:
A második kenyérszaporítás
Jézus: ...„Sajnálom a tömeget, akik harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük... Megkérdezte tanítványait: „Hány kenyeretek van?” „Hét” ...Erre ...hálát adott, megtörte és odaadta tanítványainak, hogy osszák szét. ... kevés halukat is megáldotta, s meghagyta, hogy osszák ki. Ettek és jóllaktak ... a maradék: hét kosárnyi lett. Lehettek vagy négyezren...

A farizeusok jelet kérnek
Farizeusok égi jelet kértek tőle. Jézus felsóhajtott: „Miért akar jelet ez a nemzedék? ...Ez a nemzedék nem kap semmiféle jelet.” Otthagyta őket, ismét hajóba szállt és átkelt a túlsó partra.

A farizeusok kovásza
Elfelejtettek kenyeret vinni magukkal, és ezen tanakodtak... Jézus: ... Nem emlékeztek rá, hogy amikor öt kenyeret megtörtem ötezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?” „Tizenkettőt” – felelték. „S mikor a hetet a négyezernek, hány kosár lett tele a maradékkal, amit összeszedtetek?” „Hét” – mondták. Erre újra kérdezte: „Még mindig nem értitek?”

A betszaidai vak meggyógyítása
...Egy vakot hoztak eléje és kérték, hogy érintse meg. Ő kivezette a faluból. Itt nyállal megkente a szemét, rátette a kezét, s megkérdezte tőle: „Látsz valamit?” Az felnézett, s így szólt: „Embereket látok, olyan, mintha a fák járkálnának.” Ezután ismét a szemére tette a kezét, erre tisztán kezdett látni, és ... élesen látott mindent... Közöm. 1. A kenyérszaporítás csoda. De még sokkal több annál. Az eucharisztia terjedésének az előképe. 2. Jézus tudja, ha jelet kapnak az okosok, az sem hat rájuk. Így hát nem ad jelet. 3. Tanítványai is meglehetősen tompák a pünkösdi Lélek-áradásig. 4. Gondolom, azért kétlépcsős a vak gyógyítása, hogy legyen alkalma megszokni: milyen az látni. Vagy ez volt az oka, vagy más, de akkor nem tudom, hogy mi. A mai jeleknek vajon mennyire hisz az emberiség?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1912306745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2017.03.03. 09:59:37

Mick, a Furosemidtől én is nagyon rosszul vagyok. Nincs jól kitalálva, úgy érzem.

emmausz 2017.03.03. 10:20:59

Hát megszenvedjük. De ha arra gondolok, hogy gyógyszer nélkül stroke ért jó egy éve, akkor muszáj örülni a részeredményeknek.
süti beállítások módosítása