Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.04. 15:57 emmausz

Megindultak a népek

Megindult a főváros, mert idén az első olyan hétvégi nap volt, amely kifejezetten kirándulásra alkalmas.
Mi ettől függetlenül már korábban elterveztük, hogy a hét végén a Vadasparkba visszük a két uncsikát. Fél tízkor már ott is teremtünk, voltak még néhányan, akik bebocsátásra vártak. Megnéztük az őzeket, a farkasokat, a szarvasokat, a muflonokat, a vaddisznókat, és még ki tudja, hányféle tücsköt, bogarat. Megnéztük a Főv. Állatkert ajándékát, egy virágórát. Mivel semmi sem virágzik mostanság, csak a mechanika mutatta a körülbelüli időt.

Ami ingyenes, az az állatsimogatás,
ami pénzbe kerül az az etethető kaja (250/zacskó).
Ami ingyenes, a játszótér,
ami pénzes, maga a belépő.
Ami ingyenes, a babakocsi-használat a park területén,
ami pénzes, maga a parkolás.
Ami ingyenes, ma a jó levegő és napfény,
ami pénzes, az a büfé.
Hogy a toilette-használat ingyenes-e, arról nem tudok felvilágosítást adni, nem volt hozzá szerencsém.  
Szóval láttunk öreg hiúzt és újszülött patkányokat, sasokat és hollókat, szarkát szajkót, varjút és nyestet.
Nem írnék róla, hiszen nem akkora esemény egy ilyen kirándulás, de a kifelé haladásunk slusszpoént tartogatott. Láttunk egy hatalmas sorban álló tömeget a pénztár előtt. Legalább ezren vártak arra, hogy megtekinthessék az állatseregletet.
Ezen nagyon meglepődtem. 
Ízelítő a Márk 9. f.-ből 1. rész.
Jézus: „Bizony mondom nektek, hogy a jelenlevők közül lesznek, akik nem halnak meg, míg meg nem látják Isten hatalomban eljövő országát.”

Jézus színeváltozása
Jézus Péter, Jakab, János fölment egy magas hegyre. Jézus átváltozott előttük. Ruhája olyan vakító fehér lett... Illés meg Mózes beszélgettek Jézussal. Péter: „Mester! Olyan jó itt lenni! Hadd verjünk három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek.” Nem is tudta, mit mond, annyira meg voltak ijedve. Ekkor felhő ereszkedett alá, szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!” Mire körülnéztek, senkit sem láttak a közelükben, csak Jézust. A hegyről lejövet megparancsolta nekik, hogy ne mondják el senkinek, amit láttak, amíg az Emberfia fel nem támad...

Egy megszállott gyermek meggyógyítása
... Valaki ... a tömegből: „Mester, elhoztam hozzád a fiamat, akit néma lélek szállt meg. Amikor hatalmába keríti, a földhöz vágja, habzik a szája, csikorgatja a fogait és megmerevedik... a fiút odavitték,  a földre zuhant s habzó szájjal fetrengett... Apa: Ha valamit tehetsz, segíts rajtunk, ... Jézus: „Ha valamit tehetsz?… Minden lehetséges annak, aki hisz.” A fiú apja erre felkiáltott: „Hiszek! Segíts hitetlenségemen!” ...: „Néma és süket lélek, parancsolom neked, menj ki belőle, és ne térj többé vissza belé. Az... kiment belőle. A fiú olyan lett, mintha halott volna. ... tanítványai kérdezték: „Mi miért nem tudtuk kiűzni?” „Ez a fajta csak imádság és böjt hatására megy ki” – felelte. Közöm: 1. Isten országa ott van, ahol Jézus. Az egyház indulását sokan megélték közülük. 2. A Tábor hegyén a természetest felváltja a transzcendens rövid időre. Ég és föld, Isten és ember találkozik (Teofánia). 3. Jézus korában sok mindenben a démont látták. Itt valószínűleg epilepsziást gyógyít. A módja azonban itt is különös. Jézus nem úgy gyógyít, mint az orvosok, hanem hatalommal és azonnal.    

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9112311751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2017.03.04. 22:37:31

Budakeszi jó messzire van tőletek. Hány órakor indultatok?

emmausz 2017.03.04. 23:01:11

Kocsival kb. 8.50-kor. Akkor még lehetett haladni.
süti beállítások módosítása