Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.07. 10:53 emmausz

Elhallások

Tudatos elhallás: FB-on cím: mindennap németül. Válaszom: Täglich
Spontán elhallások: Francia unoka kirándul a magyarokkal. Nem akar elcsendesedni az erdőben. A többiek rászólnak: Kuss! Mire ő: végre érti a szót és lefekszik.  
Máskor meg nem értik, amit beszél, ezért kérik: Mondd még egyszer. Mire ő: Még egyszer.
Néha nem elhallunk valamit, hanem elértjük a másik gondolatát. Idegen országban szeretne rántott gombát enni a turista. Hogy biztosan értse a pincér, lerajzolja neki, hogy mit kér.
A pincér kicsit csodálkozik, de azért kihoz a vendégnek egy nyitott esernyőt.
Ha a pincér nem ismer nyelveket, a vendég hiába artikulálja néhány nyelven, mit is kér a kávéjához. SzF-vel történt. Mondta a görög felszolgálónak, hogy Milch... Malakó... Le lait... Milk... mleko... Az csak nézett rá, de addig nem értette meg, ameddig a fejés mozdulatát nem utánozta hangos múúúúú-kiáltással.
Olykor a magyar-magyar párbeszéd is akadozik. A gyerekcsétől okkal kérdezte az anyja: Hányigered van? Mire a picike: Öt vagy hat, mama.
Az öt vagy hatról jut eszembe a családi történet. K. gyerek még, de már képes segíteni ezt-azt. Anyja kiküldi a konyhakertbe, légy szíves hozz be öt vagy hat hagymát. Kimegy a gyerek, hosszasan el van, majd visszaérve: csak ötvenkettőt találtam (öt vagy hat az ő fejében átalakult: 56).
Hát így van ez valahogy.
Ízelítő a Márk 10. f.-ből: 2. rész.
A gazdagság veszedelme
Jézus: ... Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” „Hát akkor ki üdvözülhet?” – kérdezték. Jézus: „Embernek ez lehetetlen, de az Istennek nem. Mert az Istennek minden lehetséges.”

A lemondás jutalma
Péter: „mi mindent elhagytunk, és követtünk téged.” Jézus: „aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap.., az eljövendő világban pedig örök életet. Sokan lesznek elsőkből utolsók és utolsókból elsők.”

Jézus harmadszor jövendöli meg szenvedését
Jézus ... Jeruzsálemben az Emberfiát átadják a főpapoknak és írástudóknak. Halálra ítélik, és átadják a pogányoknak. Kicsúfolják, leköpdösik, megostorozzák és megölik, de harmadnapra feltámad.”

Zebedeus fiainak kérése
Jakab és János: „Mester, add meg nekünk, hogy egyikünk jobb, másikunk bal oldaladon üljön dicsőségedben.”Jézus: ...A kehelyből, amelyből én iszom, ti is isztok, s a keresztséggel, amellyel engem megkeresztelnek, ti is megkeresztelkedtek. De hogy jobb és bal oldalamon ki üljön, afelől nem én döntök. ... „a világ urai zsarnokoskodnak a népeken, s éreztetik hatalmukat. Közöttetek azonban ne így legyen. Ha valaki közületek nagy akar lenni, legyen a szolgátok, ... az Emberfia sem azért jött, hogy szolgáljanak neki, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.”

A jerikói vak
...a  vak koldus, Bartimeus: „Jézus, Dávid fia, könyörülj rajtam!” Jézus: „... „Mit tegyek veled?” „Mester – kérte a vak –, hogy lássak.” Jézus: „Menj, a hited meggyógyított.” Nyomban visszakapta látását, és követte az úton. Közöm. 1. A gazdagnak nagyon nehéz, a szegénynek nem annyira, de magától senki sem megy be oda, csak Isten irgalmából. 2. Az apostolok jutalma nem marad el. 3. Jézussal betyárabb módon bánnak el, mint egy rablógyilkossal. 3. Zebedeus fiai annyira nem értenek semmit, hogy évezredek távlatából nézve észjárásuk igen primitív, vagy empátiájuk nulla. 4. Krisztus hatalmas tömeg embernek hozott gyógyulást, lelki felszabadítást. Sugárzása meg máig töretlen, sőt.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2112319427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása