Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.05.05. 11:14 emmausz

Megzabállak!

Folyik a Virtuózok vetélkedője. adva a zsűri, adva a produkciókhoz való kommentárok, vélemények. Gondolom, abban a forró légkörben a kicsi előadók semmit se vesznek az elhangzottakból. Inkább a tévénézők gyarapíthatják zenei ismereteiket. Ez további gondolatokat vet fel. Nem egy művész erősíti: a zenét hallgatni kell, a képest nézni kell, a verset olvasni-szavalni kell. A többi többé-kevésbé bla-bla. Eddig a legfrappánsabb véleményt M. E. fogalmazta meg, mégpedig eufóriás hangulatban mondván: Megzabállak!
***     
Karinthy egyszer mereven nézett egy szórejtvényt, de  nem jött rá a megfejtésre:
KAS   SAISON    KA
Arra járt unokája és szótagolva silabizálta: Kas-sai son-ka. Aha.
Én ma hallgatom Domi unokát: Mellé teszem...
Ne má... – mondom magamban. Tetszik ez a guminyelv. Rögtön melléteszem: ...combja után mellét eszem.
Ízelítő a János 6. f.-ből:
IV. AZ ÉLET KENYERE
A kenyérszaporítás
Jézus: Fülöp Honnan veszünk kenyeret, hogy legyen mit enniük? ... András: „Van itt egy fiú, akinek van öt árpakenyere és két hala, de mi az ennyinek?A férfiak voltak vagy ötezren. Jézus ekkor kezébe vette a kenyeret, hálát adott és kiosztotta a letelepedett embereknek, s ugyanígy a halból is adott, amennyit csak akartak. Amikor jóllaktak..., a maradékkal ... tizenkét kosarat töltöttek meg. ...Emberek: ez a próféta, akinek el kell jönnie. Jézust erőszakkal meg akarták tenni királynak...

Jézus a vízen jár
este tanítványai bárkába szálltak, és elindultak a Galileai-tó túlsó partjára, Kafarnaum felé. ...besötétedett..., s a tó háborgott... látták, hogy Jézus a vízen jár... Megijedtek. De ő: „Én vagyok, ne féljetek!” Föl akarták venni a bárkába, ám a bárka nyomban partot ért ott, ahová tartottak.

Beszéd az élet kenyeréről
... a nép Kafarnaumban megkeresték Jézust... Jézus: azért kerestek, mert ... ettetek a kenyérből és jóllaktatok. De ne romlandó eledelért fáradozzatok, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre. ... Az tetszik Istennek, ha hisztek abban, akit küldött.”...atyáink... égi kenyeret ettek. Jézus: ...Én vagyok az élet kenyere, aki hozzám jön, többé nem éhezik, s aki bennem hisz, nem szomjazik soha. ... Atyámnak az az akarata, hogy mindenki, aki látja a Fiút és hisz benne, örökké éljen, s feltámasszam az utolsó napon. ... Senki sem jöhet hozzám, ha az Atya, aki küldött, nem vonzza, s én feltámasztom az utolsó napon. ... csak aki az Istentől van, az látta az Atyát... Én vagyok az élet kenyere...aki e kenyérből eszik, örökké él. ... Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. ... az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik. ... Tanítványai közül többen: „Kemény beszéd. Ki hallgatja?” Jézus: ...A lélek éltet, a test nem használ semmit. Hozzátok intézett szavaim lélek és élet, de vannak közöttetek, akik nem hisznek.”

Péter hitvallása
tanítványai közül sokan visszahúzódtak... Jézus a tizenkettőhöz: „Ti is el akartok menni?” Péter: „Uram, ... Tiéd az örök életet adó tanítás... te vagy az Isten Szentje.” Jézus: ...egyikőtök ördög.” Júdás... lett az árulója. Közöm. A fejezet televan KINYILATKOZTATÁSOKKAL:
- Én vagyok, ne féljetek.
- Én vagyok az élet kenyere, aki hozzám jön, többé nem éhezik, s aki bennem hisz, nem szomjazik soha, és én feltámasztom az utolsó napon.
- Senki sem jöhet hozzám, ha az Atya, nem vonzza.
- A lélek éltet, a test nem használ semmit.
No Comment! Véssük őket jól a szívünkbe!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9812482715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása