Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.05.12. 10:02 emmausz

Theremin és cimbalom

Tegnap szó esett Leon Theremin szovjet-orosz tudós elektronikus hangszeréről, amelyet közel száz évvel ezelőtt alkotott meg a fent nevezett úr, és amelyen olyan szépen játszik pl. Illényi Katica. Arról viszont nem esett szó, hogy a hangszert ma is gyártják, ha nem is nagy tömegben, és az interneten láttam. Darabja 150 000 ft.
Terjedelmi okokból arról sem esett szó, hogy örömmel olvastam Rácz Aladárról egy rövid epizódot. Magam több ízben proponáltam, hogy kapjon méltó nyilvánosságot a youtube-on. Most utánanéztem, és örömmel tapasztalom, hogy a még mindig tízen aluli számban felkerült anyagok elégségesek ahhoz, hogy valaki nagy vonalakban megismerkedjen ennek az érzékeny lelkű és kifinomult művészetű zenész életének legfontosabb szeletkéivel. Közülük talán a legérdekesebb ez: Rácz Aladár a cimbalomvirtuóz.
https://www.youtube.com/watch?v=Jz8cyCSntVI        
Ízelítő a János 14. f.-ből:
Jézus és az Atya
Jézus: Higgyetek az Istenben és bennem is, ...amikor újra eljövök, magammal viszlek benneteket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. ...Tamás: Uram, nem tudjuk, hova mégy! J.: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. ...Fülöp: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát. Jézus: Aki engem látott, az Atyát is látta... Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? ... legalább a tetteimért higgyétek... Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is..., amit a nevemben kértek, megteszem nektek.

Jézus megígéri a Szentlelket
Ha szerettek, tartsátok meg parancsaimat...Az Atya más vigasztalót ad nektek: az Igazság ... ti láttok, mert én élek, és ti is élni fogtok majd... majd megtudjátok, hogy Atyámban vagyok, ti bennem, s én bennetek. Aki teljesíti parancsaimat, az szeret engem...,  azt Atyám is szeretni fogja. ...Hozzá megyünk és benne fogunk lakni. ...a Szentlélek megtanít benneteket mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek. ... Az én békémet adom nektek... Ha szeretnétek, örülnétek, hogy az Atyához megyek... Már nem beszélek soká nektek, mert közeleg a világ fejedelme. Rajtam nincs hatalma. De a világ így tudja meg, hogy szeretem az Atyát, és végbeviszem, amivel az Atya megbízott. Keljetek föl, menjünk innét! Közöm. Helyszín, a cenakulum, az utolsó vacsora terme. Júdás már elment, Jézus tanítja még a tizenegyet. Ígéri, hogy megnyitja a mennyet előttük, kéri, hogy tartsák meg parancsait, s akkor szeretik. Aki szeret, az ismer. Jézus által ismeri az Atyát. Én és az Atya egy vagyunk, és még: küldöm a vigasztaló Lelket. Íme, a Szentháromság. Nem könnyű érteni: ha szeretnétek, örülnétek, hogy az Atyához megyek. Persze, odament, mert engedelmes volt mindhalálig, a kereszthalálig. De ugyanígy igaz, hogy szeretetből tette, hogy lemosson rólunk mindent, ami elválasztana az örök boldogságtól. Hitet kér, reményt és szeretetet. A szeretet tetteit.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6612500291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása