Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.05.26. 13:03 emmausz

„Ah, élni, élni: melly édes, mi szép!” (Madách)

Mi volt tegnap olyan szép?
Hogy mindezt megtehettük?

A találkozás jókedvű rokonainkkal?
A könnyed csevegés?
A régi emlékek felidézése?
Hogy félszavakból is értettük egymást?
A se hideg, se meleg idő?
A nap és felhők harmonikus együtt munkálkodása?
A felfedezett útvonal a környéken?
A civilizált park az Óbudai szigettel szemben?
A színes és szürke halak?
A Tavirózsák tisztasága?
A Giacometti-stílusú sakkozók állandósult partija?
A vendéglátóhely kulturáltsága?
A krémes, a kávé, a kapucíner, a croissant, a torta?
A Római-part Vöcsök nélkül, de Hableánnyal és Bíbiccel.
A kölcsönösen megosztott történetek?
A családokról szóló infók?
Az új és régi kellemes aránya?
A némi fejlődést mutató part? (Elkészült a partig a Kadosa utca).
Nem folytatom, inkább válaszolok.
Mindez együtt.
Ma újra kezdhetnénk.  
Ízelítő az ApCsel 9. f.-ből:
Saul megtérése
Sault ...Damaszkusz közelében ...nagy fényesség ragyogta körül. Földre hullott... egy hang: Saul, miért üldözöl engem? ...Én vagyok Jézus,... menj a városba, ott majd megmondják neked, mit kell tenned. ... bevezették Damaszkuszba... három napig nem látott, nem evett és nem ivott. Damaszkuszban volt egy Ananiás nevű tanítvány. Az Úr: Ananiás! ... siess az Egyenes utcába. Keresd meg Júdás házában a tarzuszi Sault. Nézd: imádkozik; és látomásban lát egy Ananiás nevű férfit, ahogy belép hozzá, és ráteszi a kezét, hogy visszanyerje látását.” Ananiás tiltakozott. Az Úr: Menj, mert választott edényem ő, hogy nevemet hordozza a pogány népek, a királyok és Izrael fiai között. Megmutatom majd neki, mennyit kell nevemért szenvednie. Ananiás: Saul testvér, Urunk Jézus küldött, aki megjelent neked idejövet az úton, hogy visszakapd szemed világát, és eltelj a Szentlélekkel. Ő visszanyerte látását. Felállt, megkeresztelkedett, majd evett és erőre kapott.

Saul első ténykedése
...Saul bizonyította, hogy Jézus a Messiás, ...a damaszkuszi zsidók megállapodtak, hogy megölik... A tanítványok azonban kiszöktették éjszaka... Jeruzsálemben féltek tőle, nem hitték el, hogy tanítvánnyá lett. Végül Barnabás ...elvitte az apostolokhoz. Elmondta nekik, hogy látta az úton az Urat, hogy mit mondott neki, s milyen bátran beszélt Damaszkuszban Jézus nevében. Ezentúl velük járt-kelt Jeruzsálemben, s nyíltan beszélt az Úr nevében. A görög nyelvű zsidókhoz is beszélt, sőt vitába is szállt velük. De azok az életére törtek. Cezáreába, majd onnét Tarzuszba ment.

Szent Péter működése
Az egyház egész Júdeában, Galileában és Szamáriában békét élvezett, egyre gyarapodott. Ekkor történt, hogy ...Péter Liddában ..egy Éneász nevű béna emberre akadt... Péter: Éneász, Jézus Krisztus meggyógyít. Kelj fel és vesd be ágyadat! Az nyomban fel is kelt. ...Joppéban élt Tabita. megbetegedett és meghalt... Péter: Tabita, kelj fel! Az kinyitotta a szemét, s amikor meglátta Pétert, felült... egész Joppéban sokan hittek az Úrban. Péter jó ideig Joppéban maradt egy bizonyos Simon nevű tímárnál. Közöm. Saulból Paul lesz. Kell hozzá Ananiás, a Feltámadott, Saul, kegyelem. Pálnak sokat kell szenvednie. Greshake szerint az ártatlanul elviselt szenvedés a szeretet ára. Az ellenségnek nehéz dolga van a szembenálló közegben, míg elhiteti, hogy valóban megváltozott. Hány megtérő tapasztalata azonos az övével, hány politikusnak nem akarják elhinni, hogy megváltozott (mondván, hogy kutyából nem lesz szalonna). Pált elég hamar szerették volna eltenni láb alól. Nem sikerült. Péter pedig él karizmáival (azért kapta őket): Éneászt meggyógyítja, Tabitát feltámasztja. Azt láthatjuk ebből a részből is, hogy pünkösd után a tanítványok munkások lesznek beállva Isten aratásába.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4612542249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása