Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.07.05. 10:51 emmausz

Szélsőséges nézetek között lavírozva

A közelmúltban foglalkoztam azzal a ténnyel, hogy hitünk állításai között megannyi paradoxonnal találkozhatunk. De persze ez nemcsak a hitéletre áll, hanem a mindennapi valóság is sokféle paradoxon keretei között zajlik. Ezek közül csak egyet emelek ki. A csodadoktorok egy része teljes mellszélességgel kiáll a hús-zsír diéta mellett, (paleo-ketogén módszer továbbá a kissé megengedőbb Atkins-diéta), a csodadoktorok másik része pedig megesküszik a vegetárius étrend tökéletességére. Mindkét félnek vannak érvei, és ellenérvei, tapasztalati bizonyítékok itt is, ott is.  Az első csoport tagjai állítják, hogy jobban jelen van a húsokban, belsőségekben a vitamin, mint a növényekben, legalábbis jobb hatásfokkal épül a szervezetbe. A vegetáriánusok óva intenek a nehéz húsoktól, és általában is a húsoktól, zsírtól, és a könnyű növényi ételeket favorizálják. Különös hangsúlyt kapnak értékelésükben a nyers állapotban fogyasztott vitamindús zöldségek, gyümölcsök, fűszerfélék. Az állati fehérjékből a tojás fogyasztást ajánlják, a hidegen sajtolt olajokat. Előszeretettel nyilatkoznak az olíva üdvös használatáról, amelyet nem szabad melegíteni, mert elveszíti jótékony élettani hatását.     
Mindkét tábor hosszú élettartamot jósol azoknak, akik következetesen az ő étrendjük szerint él. Kevés figyelmet fordítanak arra, hogy az élethossznak köze lehet a génöröklöttséghez is.
Mindent összevéve ki-ki választhat az ajánlatok között.
Mindazonáltal lehet, hogy egy harmadik út eredményes. Nevezetesen az, hogy a szokásos ételadagoknak a felét esszük, és kicsit mozgunk is mellé.
Ízelítő a Róm 16. f.-ből:
Üdvözletek és befejező intelmek
...Köszöntsétek Priszkát és Aquilát, a házukban összejövő közösséget,  Epenétuszt,.. Máriát, Andronikuszt és Júniát, Ampliátuszt, Urbánuszt, Sztakiszt, Apellészt,  Arisztobolusz háza népét, Heródiont.  Narcisszusz háza népét, Trifénát és Trifószát, Perziszt, Rufuszt és anyját, Aszinkrituszt, Flegont, Hermészt, Patrobászt, Hermászt, Filológuszt és Júliát, Néreuszt és Olimpiát. Köszöntsétek egymást szent csókkal! De... akik ellentétben a kapott tanítással széthúzást és botrányt okoznak: Kerüljétek őket! Az ilyenek nem Krisztus Urunknak szolgálnak, hanem a hasuknak,... szeretném, hogy a jóban járatosak legyetek, a rosszban ellenben járatlanok. Timóteus és Lúciusz, Jázon meg Szoszipater, üdvözöllek titeket az Úrban én, Terciusz is, aki a levelet írtam. Üdvözöl titeket Gájusz, a házigazda. Üdvözöl titeket Erasztusz, aki a város vagyonát kezeli és Quartusz testvér. Az Úr Jézus kegyelme mindnyájatokkal! ... az egyedül bölcs Istennek legyen dicsőség Jézus Krisztus által örökkön-örökké! Ámen. Közöm. Olyan az utolsó fejezet, mint egy csoportkép kinek-kinek a neve feltüntetésével. Ami tán meglepő, a hosszú levelet Pál diktálta Terciusznak. Aki szintén üdvözli a rómaiakat. Mindenért Istennek ad hálát Pál. Jól tesszük, ha követjük  szokását.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9212642569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása