Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.07.07. 16:28 emmausz

Poénok

Van nekem egy mobilom. Annak is van egy új akkuja. A mobilhoz gyorstöltő. Nem tudom, milyen lehet a lassú töltő. Eltelik ugyanis egy jó fél nap, amíg feltölti a telefont ez a gyorstöltő. De nem egészen. Tegnap este óta a töltésszint 99%-on áll, és nem hajlandó 100%-os lenni. Konok következetességgel vonakodik elérni a teljes töltési szintet.
Akik abban a szerencsében részesültek, hogy a piarista Fekete Antal tanította nekik a magyart, azok tudják, hogy a formulát tőle kölcsönöztem. Ő íratta a hibásan javított dolgozat delikvensének az ellenőrzőjébe: Szüleim:  „konok következetességgel vonakodom kijavítani a magyar dolgozatomat.” Ez annyira visszatérő szövege volt a jó atyának, hogy megmaradt emlékezetünkben. Évtizedek múltán bíborosunk cikket küldött a jezsuita lapnak, amelyben kitért az Eu-tagságra is, megemlítve, hogy az EU konok következetességgel vonakodik felvenni a tagországok közé minket. Felcsillant a szemem: Nahát, nem is tudtam, hogy Erdő Péter piarista diák volt.
***
Egy rendőrvicc a rejtvényújságban: A rendőrt elküldi a felesége a boltba: – Hozzál margarint, és ha van tojás, akkor hozz tízet! Hazajön a rendőr tíz margarinnal. – Drágám, volt tojás.
Az elhallás következtében adódó komikum a viccek alaptípusa. Sokszor előfordul az életben is félrehallás, félreértés.
„Jó napot, sógor.
A csónakot fódom.
Hát az öreg mit csinál?
Kilyukadt a feneke.”      
Visszatérve az előző poénra, ez itt rendőrvicc, de lehetne rátóti legényekkel, lehetne a bolondokkal előforduló sztori, lehetne precíz németek poénja, stb.
Másrészt gyerekkoromba visz vissza, amikor is unokatesómat kiküldte anyja a kertbe: Fiam, hozzál be öt vagy hat hagymát. Csak nem érkezik meg a hagyma, se a gyerek. Aztán mégis beállít egy kazal újhagymával. Anyuka, csak 52-t találtam. (Elértette: hozzál ötvenhat hagymát.)   
Van ez így.
Ízelítő az 1Kor 3. f.-ből:
A pártoskodás elvetése
...Tejjel tápláltalak benneteket, nem szilárd étellel, mert nem bírtátok el. Sőt még most sem bírjátok el, mert testiek vagytok... vetélkedtek és civódtok: „Én Pállal tartok”, a másik meg: „Én Apollóval” ... mi Apolló? Mi Pál? Szolgák csupán... Én ültettem, Apolló öntözte, de a növekedést az Isten adta... de csak a gyarapodást adó Isten számít. Az ültető és az öntöző el is nyeri jutalmát... Istennek vagyunk ugyanis munkatársai, ti meg Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok... az Istentől juttatott kegyelemmel megvetettem az alapot, de más épít rá. A lerakott alapon kívül, amely Jézus Krisztus, mást senki nem rakhat... Az (Úr) napja ... tűzzel érkezik, és... megmutatja, kinek mit ér a munkája. Akinek építménye megmarad, jutalomban részesül... Nem tudjátok, hogy Isten temploma vagytok, s az Isten Lelke lakik bennetek? Isten temploma ugyanis szent, s ti vagytok az ... a világ bölcsessége balgaság Isten előtt:  írva van, „Saját ravaszságukkal fogja meg a bölcseket.” ... senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek. Ti azonban Krisztuséi vagytok, Krisztus pedig az Istené. Közöm. – Minden csak hiúság, a civódás is, az emberi okoskodás is az. Pál tanítja: - Testünk a Lélek temploma, tehát szent. Minden a miénk, ami szükséges az Isten országához. Mi Krisztuséi vagyunk, ő pedig az Istené. Így teljes a kör. Hatalmas biztonságban tudhatjuk magunkat, ha komolyan vesszük a szeretetparancsot.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2312647803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása