Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.20. 20:03 emmausz

STOP. Biztonsági háló erkélyre

Hozzuk össze. Hogy mit mivel, azt mindjárt megértetem.
Második olyan nyár, amikor serdületlen és serdült ifjúságunk ugrálón teszteli ízületeit nyaralás közben. Az ugráló csodaanyagai: a rugalmas lap, amit többen nyúznak egyszerre, és amely nem lyukad ki alattuk. De legalább annyira csodálója vagyok annak a hálónak is, amely körbeveszi az ugrálót. A gyerekek nemegyszer esnek neki, és nem szakad ki ettől a terheléstől, hanem visszapattannak róla a gyermekcsék és suhanckák.   
A megközelítés másik sarkán egy szomorú statisztika áll. Egy héten belül csak hazánkban két gyermek esett ki emeletes házuk erkélyéről, halálos, ill. életveszélyes sérüléseket szenvedve. Miért hagyjuk? Miért nem tesszük biztonságossá a házak erkélyeit? Bizonyára akadnának a szabadság és a mindent bebiztosítóknak szószólói, hangadói. A vita helyett vázolom elképzelésemet.
Az ugráló hálójának erős anyagát kellene felhasználni a csupasz erkélyek zárására. Kellemesebb volna, ha színtelen kivitelben készülnének ezek a hálók, amelyeket biztonságot adó módszerrel kellene az épülethez rögzíteni, vagy az ugrálóhoz használt erős rudakkal vagy egyéb módon.
Az így levédett erkélyekből (ablakokból) kizárt, hogy véletlen folytán bárki kiessen, és szörnyethaljon, egy életre nyomorékká váljon.
Azt gondolom, hogy széles körben érdeklődésre tarthatna számon a termék, és legalább annyian védekeznének a kiesések ellen, mint szobaklímával a hőség ellen.
Ötletemet felajánlom bárkinek.
Megvalósítás esetén igényt tartok a keletkezett tiszta haszon 1%-ára.
Ízelítő az Ef 3. f.-ből:
Az üdvösség művének szolgálatában
A Kinyilatkoztatásból ismertem meg a titkot, ... betekintettem Krisztus titkába, ..., ahogy most a Lélek az apostoloknak és prófétáknak kinyilatkoztatta. Eszerint Jézus Krisztusban a pogányok is társörökösök, tagjai az egy testnek... az evangélium révén...  összes szent közül a legkisebbnek jutott osztályrészül a kegyelem, hogy Krisztus felfoghatatlan gazdagságát hirdessem a pogányoknak, ...a  Krisztus Jézusban... való hit által van ... biztonságos utunk Istenhez.... az Atya Lelke által erősödtök benső emberré, ... s vertek gyökeret a szeretetben. Így fel tudjátok fogni, hogy mi a szélesség és a hosszúság, a magasság és a mélység, megismeritek Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét, és beteltek az Isten egész teljességével. Közöm. – Pál magáról. – Tanítása: Krisztuson át vezet az út az Atyához. Lelke adja a megvilágosodást: Annak a felfogását, hogy mi a szélesség és a hosszúság, a magasság és a mélység;  Krisztus szeretetének és Isten teljességének megismerése. Hatalmas perspektíva. Alighanem azok részesülnek belőle, akik teljes emberségükkel állnak munkába Isten aratásába. Egészséges és ép hitet feltételez, azokét, akik az eke szervára téve kezüket, nem fordulnak hátra. Akiknek a hite elég erős ahhoz, hogy járjanak a vízen.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr912765284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása