Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.30. 07:13 emmausz

Egyedül

Az ember életének a két végén kimondja, hogy „egyedül”. Amikor a gyereknek kezd éntudata lenni, és már nem engedi, hogy segítsenek neki: egyedüüüüül! – mondja, és elhúzódik a segítség elől. És előfordul ez a második gyermekkorban is, amikor még képesek vagyunk valamit megoldani egyedül.
Bízon, hiszen most is gazdag vagyok; én az enyém vagyok, és nyócszáz dollárt érek” – mondja Jim, a néger rabszolga a Huckleberry Finn kalandjai c. regényben. Ugyanis ráakadnak egy WATED feliratú falragaszra, ahol éppen őt körözik, és közlik a plakáton a várható jutalom összegét.
Én az enyém vagyok, mert néhány napra Mmóvárra utazott a feleség. Ilyen hát az özvegy-lét? Amikor nem kell igazodnom, amikor mindenről magamnak kell gondoskodnom, amikor nincs más vélemény, de amikor a lelkiismeret okán változatlanul érvényesülnek a belénk írt törvények.
Ugyanúgy megmaradnak a napi rutinok, csakhogy hosszú távon át kellene venni mindazokat a feladatokat is, amelyeket közös életünk óta nem én látok el.
Mielőtt végigolvasná T. ezt a posztot, leszögezem, hogy valószínűsége annak van, hogy ő lesz egykor özvegy, és sietek hozzátenni, hogy késleltetem az idejét, mikor mindez valósággá lehet. Most mindenesetre egyedül hallgatom szélnek a zúgását, egyedül söpröm az erkélyre szórt leveleket, egyedül eszem és iszom, egyedül élem fel a frigó tartalmát. Egyedül belső regulámnak engedelmeskedve, amely úgy szól, edd meg, azt, ami leginkább ki van téve a romlásnak. Ki ne kelljen dobni ételt. Vagy a góbékra hallgatva: Inkább pocsékba menjen, mint kárba.
És nekiülök egyedül. Előttem a nap – egyedül.             
Ízelítő a Jel 4. f.-ből:
1. ISTEN NAGY NAPJA
A trónon ülő
… kapu nyílt az égen, és a hang … megmutatok neked mindent, aminek ezek után történnie kell: …trónt állítottak a mennyben, és a trónon ült valaki… A trón körül huszonnégy szék, huszonnégy vénnel, … fejükön aranykoszorú... A trón előtt az Isten hét szelleme. …előtte üvegtenger… a trón körül négy élőlény: rendre oroszlánhoz, fiatal bikához, emberhez repülő sashoz hasonlítottak… Éjjel-nappal …zengték: „Szent, szent, szent az Úr, a mindenható Isten, aki volt, aki van és aki eljön!” …közben… a huszonnégy vén leborult a trónon ülő előtt, és imádta az örökkön-örökké élőt. Koszorújukat a trón elé tették és zengték: „Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tiéd legyen a dicsőség, a tisztelet és a hatalom, mert te teremtetted a mindenséget, akaratod hívott létre és teremtett mindent.” Közöm. Nagyjából követhető a jelképrendszer. A hang Jézusé: A Trón az Atyáé, A huszonnégy alak talán tizenkét pátriárkáé és a tizenkét apostolé, Isten hét szelleme a Szentlélek, az üvegtenger a átláthatóság és szilárdság jelképe, a négy élőlény a négy égtáj csillagképei, kicsit az örökkévalóság díszeinek számíthatnak. Szent, szent. Miképpen kezdetben volt, most és mindörökké. A dicsőítés a Teremtő Istennek szól. Ideképzelhetjük a Te Deum megfogalmazásait is. János látomására hathatnak az ószövetségi képek, próféciák, és ezek keverednek saját élményeivel. A lehetetlenre vállalkozik, megmutatni azt a világot, amelyre nincsenek szavaink, nincs hozzá elég képzelőerőnk, és gazdagságának megmutatásához erőtlenek a fogalmaink.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2513116304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása