Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.02.08. 10:54 emmausz

Hasonlóságok és egyéb huncutságok (Tömörkény: Szent Mihály a jégben)

- Csak úgy érdemes a pénzt megkeresni, ha nem költi el mindjárt másra az ember.
P.Gy. barátunk apját idézve mondta: A sváb, ha keres egy forintot, azon gondolkozik, hogy tudna még egyet keresni. A magyar, ha keres egy forintot, azon fantáziál, hogyan tudná elmulatni.

A régi katona-beszólások közül egy: …úgy elhajítalak, hogy fölesel a török kaszárnyához...
- Az irodába a tökéletlen városi nép az anyaszülte tiszta földre deszkát tesz, hogy a földet ne lássa. Akkor a deszkát befesti, hogy a deszkát ne lássa. Akkor a festékre pokrócot tesz, hogy a festéket ne lássa. Akkor a pokrócra vásznat tesz, hogy a pokrócot ne lássa. Jó csuda, hogy még erre a vászonra is nem tesznek valamit
– írja.

Mi tagadás azt újpalotai ltp-en találkoztam hasonlóval. A szőnyegpadlót torontáli szőnyeg védte, a torontáli szőnyeget műanyagfólia takarta, a műanyagfóliára kerültek a Népszabadság a szétszedett lapjai.
- Szóhasználatával oldalakat lehetne betölteni:
- könnyesen – könnyedén értelemben (még megértettem)
- legények pipáztak az úti hidak korlátján TI megjegyzi: Ma /1899/ úgy mondják: az áteresz mellvédjén. (Ma /2018/ is így mondják)
- …a postás benyitja az ajtót, hogy újságot dobjon a szélső asztalra, kép is van az újságban, rendszerint, hogy egyik ember hogy öli meg a másikat. Mintha semmit se változott volna a tömegtájékoztatás.
- A rend is csak olyan orvosság, hogy megárt belőle a sok. Tanúsíthatom.
Fordítva is igaz: Az orvosság is csak olyan, mint a rend. Megárt belőle a sok.   
- A legény a (cséplőgép)-masinisztaságot odafönt a Pestbe kitanulta. Most rendelkezik. Ő az úr.  Máskor az öregebbek előtt nemigen szavalhat, de hát itten mégis csak ő tud legtöbbet…
Az okostelefonokhoz, számítógépekhez kik értenek legjobban? A fiatalok. Az életkor és a hozzáértés valamiért fordított arányosságot mutat. Így hát ez ügyekben ők szavalhatnak – és joggal.

***
Ez az év az eü jegyében fog zajlani? Én javítgatások elé nézek.
E. szülni indult a Tétényibe. Gondolataink nála járnak.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4013645272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása