Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.07.13. 10:09 emmausz

Másként jobb lenne

Adva a való világ (no, nem az), hanem amiben élünk. Soha nem volt ilyen jó dolgunk… Soha nem volt? Mindenesetre kifogásolható az a tempó, aminek részesei vagyunk.
Ha valaki nem hiszi, számítsa ki ökológiai lábnyomát, és ha többet kap egynél (ezt biztosra veheti), akkor kicsit szálljon magába. Én is ezzel próbálkozom.
A szakadatlan fejlődés nem megy.
Rohanásunkat ideje volna éppen ideje megfékezni. Éppen ideje megtalálni azokat a módokat, amelyek lehetővé teszik, hogy fellélegezzen ez a föld. Nincs módomban megállítani a pet-palackok zabolátlan terjedését, nincs módom megállítani az ingatlanpiac őrült árfelhajtását, nincs módom megállítani a lassú és megállíthatatlannak tűnő inflációt (pedig úgy vélem, hogy köze van az öngerjesztő rohanáshoz). Nincs módom arra se, hogy megfékezzem azokat a kutatásokat, amelyek következtében embermilliárdok dobják el meglévő technikai eszközeiket, hogy még jobbal cseréljék le.
Egyvalamire azonban módom van. Önmérsékletre.
Nem állítom, hogy azonnal beáll ökológiai lábnyomom 1-re, de törekszem rá, hogy megközelítse. Hogyan képzelhető el különben a jövőbeli következmények (klímaváltozás, szeméthegyek, megszorítások és az állandósuló népvándorlás) elviselése? Hogyan, ha egyfelől a pénzhajszolásba kergetett tömegek, másfelől a láthatatlan pénzszivattyúsok kettőse vívja nem szűnő harcát.
Tolakodunk a továbbjutásért, mint sertések a vágóhídon. Nem tudják, hogy halálukat siettetik. 

Nem kellene végre osztozkodni, nem kellene végre egymás igényeire figyelni? Nem kellene…
DE.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4814110943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása