Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.08.25. 20:31 emmausz

Elmentek

Idén újra Gárdonyit plagizálom:
„Elmentek!”
Elmentek, de előtte itt voltak. Beszélgettünk, ha már a franciákkal teli autó – mintegy jelenés – alkalmat adott rá. Persze nemcsak ők, hanem minden gyermekünk családostul, de hát a legmesszebbről ők jöttek, próbáltunk hozzájuk igazodni.
A közösen töltött nyarakat nem ússzuk meg dagadás nélkül, ez most is így történt. Ami körültekintést igényel, az a különféle diéták figyelembevétele. Végső soron azt hiszem, hogy sikerült többé-kevésbé a támadt igények kielégítése.
A nyaralás egy nem várt hozadéka, hogy Fr. az új konyhai csaptelepet beültette a régi helyére. Nem volt könnyű dolga, de ő szereti a kihívásokat. Nagyjából a kredenc-alsóban kellett dolgoznia. Lánykája világított neki LED-lámpával.
Most meg elmentek. Hosszú útra mentek: Madonna della strada, vigyázz rájuk, mert az autózás veszélyes műfaj.
Mi meg maradtunk. Reggel pozitív visszajelzést kaptam a fotóimról. Jól érintett, mert azt hiszem, képeim hitelesek, legalábbis erre törekszem. Arra, hogy megmutassam a teremtett világ sokszínűségét, sokarcúságát, mert a teremtmények utalnak Teremtőjükre. Bizonyos értelemben visszfényük alkotójuknak.
Nem szeretném, ha bálvánnyá lépnének elő, azaz öncélú, l’art pour l’art képekké. Hogy eme törekvésem mennyire valósul meg, azt nehéz nekem igazolni, ahhoz túl közelről nézem fotóimat.
***
Napi ajándékként megérkezett a hidegfront előőrse. 
***
Japán vers (haiku)
Karika-túra.

Karikázókról készült
karikatúra.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9714202535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása