Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.12.21. 05:17 emmausz

Téli napfordulón

Ma van annak 58 éve, hogy apámat eltemettük.
Mindössze 49 évet élt.
Született hét gyereke.
Hipertóniában szenvedett és a diktatúrától, mert nem volt jó káder.
A stresszek vitték a korai halálba.
Isten nyugosztalja!
A fotók tanúsága szerint barátaimmal együtt én is ministránsként vettem részt ebben az aktusban. Amiről még mesél a fotó, lovaskocsi vitte a sírhoz a koporsót.   
***
Az év legrövidebb nappala. Egyben a leghosszabb éjjele is, amit akár ki is használhatnék, de az ágy szokás szerint kivetett magából hajnali négykor.
Nemcsak napforduló van, hanem egy meghatározó változás is az életünkben. Tegnap a hátsó szobát megszabadítottuk minden oda nem szánt bútortól, a falakat minden oda nem szánt dekortól, és áthoztuk dolgozóasztalomat is ezúttal. Ma már kísérleti jelleggel, meg aztán a szükség is úgy hozza, hogy nálunk lesz a két fiúunoka naphosszat. Holnap pedig részleges költözés, hogy az éjszakát már itt tölthessék szobáikban.
Valaha a hittan füzetet így kezdtük: ISTEN NEVÉBEN!
Ma ugyanezt mondom, mert egy új szakasz elé nézünk: közös életünk elé Isten nevében!
Még van egy alkalom, amikor ezt szoktam említeni: Amikor autóba szállunk, hogy elszáguldjunk valahova (pl. nyaralni).
Most is mondom, a téli napfordulón, hogy a világosság növekedjék bennünk, a világban, a politikusokban, a pártokban; az örök értékek mentén változzék a világ, forduljon a történelem hajója jó útra ISTEN NEVÉBEN.
Akkor szép karácsonyunk lesz, és akkor szép hétköznapok jönnek, és akkor a jövő szép éveket, évtizedeket, évszázadokat lát majd.

Így legyen!   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3114504458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása