Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.01.08. 10:30 emmausz

Egy perikópáról

Ma a csodálatos kenyérszaporításról szóló epizódot olvasta fel a papunk Márk lejegyzésében: A jelenlévők öt kenyerével és két halával jóllakott a hatalmas tömeg, úgy, hogy még föle is maradt (tizenkét kosár kenyér). Mennyiségi a csoda, arról szól, hogy Isten bőségesen gondoskodik az emberekről.
Mondhatni az Eucharisztia előképe ez a történet. Csakhogy az Oltáriszentség esetében a csoda nem elsősorban mennyiségi, hanem minőségi, amely az átváltoztatásban valósul meg. (Vegyétek és egyétek, mert ez az én testem, mely értetek adatik.)
A perikópából máig kihallatszik a felszólítás: „Ti adjatok nekik enni!” Mit mond ez nekem? Ami kevés muníció nekünk a rendelkezésünkre áll, az aligha elég ahhoz, hogy hatásos legyen az isteni jó hír hatékony bemutatásához. Ám ami nekünk nem lehetséges, azt Isten kegyelme lehetővé teheti. Elég csak az első pünkösdön részt vett több ezer ember életének pálfordulására emlékeztetni. Nem gondolhatja senki, hogy az írástudatlan Péter és hasonló képességű társai sziporkáztak akkora erővel. De hatalmas támogatást kaptak. Ők csak mintegy a katalizátor szerepét töltötték be az esemény alkalmával.   
Bátortalanságunkat többnyire kishitűségünk okozza, és az, hogy ésszel felmérjük, hogy a mások világnézetére hatni akaró megnyilvánulások eredményes megvalósítására alkalmatlanok vagyunk. Önerőből valóban alkalmatlanok vagyunk rá. Ráadásul a társadalom tekintélyes része kikéri magának, ha valaki változtatási szándékkal kíván hatni a nézeteire.
Hát így állunk.
Ma hajnalban életemben harmadszor éltem meg, hogy még alfa állapotban felvettem a szemüvegemet, és teljesen halvány körvonalakat láttam vele. Így érzékelhetnek a szürke hályogosok a műtétük előtti időben. Akárhogyan dörzsölgettem a szememet, nem javult a látott kép. Amikor megvizsgáltam a keretet, rájöttem, hogy nem az olvasó-szemüvegemet vettem fel, hanem a feleségemét. Azzal persze tényleg rosszul látok.  
Nemde így van-e ez a karizmákkal is? Hiába akarom használni azt az adományt, amely nem az enyém, amely nem nekem szól, mit sem ér. Ha használom, kudarcot vallok.
Meg kell keresnem azt a segítséget, amely vagy amelyek rám van(nak) szabva, s azonnal megváltozik a helyzet.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4314547192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása