Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.03.05. 05:51 emmausz

Újratervezés

Szeretem a GPS-t, amikor mobilon láttatja a soron következő útszakaszt. Megmondja, hogy milyen tempóban halad a kocsi, mikorra várható megérkezése a célba, van-e dugó az úton, sőt jelzi, hogy hol folyik sebességmérés a sztrádán. Előfordul, hogy valamiért nem követi a sofőr az ideálisnak feltüntetett útvonalat, hanem letér róla. Ilyenkor beszól egy géphang: Újratervezés. Ti. a változott utat kiindulópontnak tekintve újra megpróbálja megtervezni a relatíve legideálisabb útvonalat.    
Kicsit ez történt velem az elmúlt napokban. Egy hete, kedden még minden rendben volt, szerdára elkezdett kaparni a torkom, s egyre cudarabbul éreztem magamat. Így jött el a hétvége, amelyet együtt kívántunk tölteni a Balatonnál. Nem vitt rá a lélek, hogy fertőzzek másokat. S bevallom, attól is tartok ilyenkor, hogy állapotom rosszabbodhat, ha kilépek életem megszokott, kontroll alatt tartott medréből. Maradtam hát, és jól tettem, mert mint egy hűséges kutyát vonszolom az influenzát magammal. Úgy látszik, különféle fázisai vannak. Mindenesetre makacs.
Tegnap sem mentem temetésre (MS-t temették, Isten nyugosztalja), de hát muszáj naponta élni az újratervezés eszközével.
Ami vigasztaló, hogy kaptam egy hasznos itthoni időtöltést. Jobb, mint a rejtvényfejtés: egy terjedelmes könyv nyomdára való előkészítése jelenlegi munkám. Megismerek egy kis világot, s közben megpróbálom a kajlaságoktól megszabadítani a kéziratot.  Ilyenkor úgy érzem: van értelme annak, amit csinálok.
Házvásárlás lázában telnek környezetem hétköznapjai. Elég rút világ ma az ingatlanpiac. A szemünk láttára kúsznak felfelé az árak, mégpedig meglehetőse inflatórikus jelleggel. Nem sok szeretnivalót találok a jelenségben. Azt hiszem, mégis meg kell őriznünk könnyedségünket, és megimádkozni ezt az élethelyzetet. Nekem fontos volt annak idején Balczó András egy mondata, amelyet a Küldetés c. filmben mondott: „Sorsom? Majd elrendezi az Isten.” Mit mondjak? Így is lett. Sorsát elrendezte az Isten. A mi sorsunkat is elrendezi.
Szeretem látni egyéves unokánk erőfeszítéseit, amellyel azon igyekszik, hogy megtegye első lépéseit. Áll, és áll, majd ha nem figyel oda, tesz is spontán módon néhány lépést. A sikeres akció végén tapsol örömében.
A kis drága.  
***
Ébredés óta egy Sillye Jenő szám zúg a fülemben.
Hogy miért?
Nem tudom. Nem ez a kedvencem tőle.
Akkor meg miért?
„Ó, mondd, miért?”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5714668881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása