Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.03.30. 21:41 emmausz

Vasárnap ilyenkor már 22.40 lesz

Európa csuklózik. Holnapra virradóra át kell állítani az órákat a nyári időszámításra. Én már előre löktem minden órát eggyel, ennyivel is öregebb lettem. A minden óra nálunk 16 db-ot jelent. Próbálom összeszedni őket.
 3 karóra
 2 rádiós óra,
 1 digitális a sütőn
 1 az autóban
 5 falióra
 4 asztali óra
16 db együtt, ha semelyiket nem hagytam ki közülük.
A sütőn lévő állításának trükkje: ki kell húzni a csatlakozót egy pillanatra, majd a fel és le nyilak megnyomásával előre-hátra mozgatni a számsort. 
A digitális rádió órája ettől eltér. A set-gomb lenyomására pislogni kezd a rendszer. A bal szélen lévő gomb tőlünk elfelé az órát piszkálja, magunk felé eső fele a perceket birizgálja. Amikor lenyomással beállítottuk a helyes értékekre, magára kell hagyni a rendszert, és kész.
Ma már kétséges, hogy hoz-e a konyhára valamit ez a kontinentális hercehurca. 
Az indiánok szerint nem. Mint mondják: A fehér ember lökött. Levág egy fél métert a takarójából és a túlsó szélére varrja azt hívén, hogy ezáltal meghosszabbította a takaróját. Valami ilyesmiről van szó.
***
Parkolás közben párbeszélgetnek a rádióban. Nem viccelek, egy percen belül négy ízben fűzték bele mondandójukba az általam kárpált közhelyet, az „ugyanakkor”-t. Szinte ugyanakkor ugyanakkoroztak mindketten. Kár. Lehet, hogy tévednek, és kiderül: nem is ugyanakkor, hanem máskor.
***
Parkolni pedig azért tudtam, mert megbikásították a kocsimat. Történt pedig, hogy az alsó rakparton poroszkálva vendégségbe igyekezvén azt láttam, szinte mindenki bekapcsolt lámpával közlekedik. Jó fiú akartam lenni, hát legyen. Egy mozdulattal én is feltekertem az országúti világítást. Természetesen mindez fényes nappal történt. Aztán kiszálláskor, mint aki jól végezte a dolgát, magára hagytuk a kocsit (hadd világítson órákig). Hát így történt.   
***
Nemsokára voksolás lesz a nagyvilágban. Eddig a nagyhalak megették a kishalakat. Vajon ezúttal is így lesz? Nem tudom. Mindenesetre nem éri meg, hogy emiatt aggódjunk. Írva van ugyanis: „Azért mondtam el ezeket nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek, de bízzatok, mert legyőztem a világot.” (Jn 16,33)
Jézusom, bízom benned! – veti fel Szent Fausztina, és én egyetértek vele.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6914728099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása