Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.04.05. 16:43 emmausz

Közérzeteim

A szlovákok évekkel ezelőtt kiebrudalták valamennyi parkolóórát az országukból mondván, hogy alkotmányellenes a parkolásért pénzt szedni. Egy null oda. Őszinte elismerésem.
Most egy olyan törvényt kívánnak felterjeszteni, miszerint más népek nem hivatalos okokból énekelt himnusza tettenérés esetén euróezreket kelljen fizetni azoknak, akik ilyet merészelnek. Egy null visszavonva. Miféle sületlenség ez?  
Apropó. A szlovák himnusz a hírek szerint a magyar főúri kastélyokban játszott virágének, táncdal vagy induló, amely folklorizálódott. Remélem, mi nem akarunk a nóta valamennyi eléneklése után használati díjat felszámítani.
Mindezt azért írom, mert nem a múlton kellene rágódni annyit, hanem az őszinte békét keresni a jelenben. Ezért tartom sajnálatosnak, hogy egy ilyen képtelenség a politikában teret kapjon. Gondolatrendőrség mikor lesz világszerte?
Szeretnék derűsebb dolgokról fogalmazni, a politikai rémségek helyett.
Van egy jó hírem, meg egy rossz.
A jó, hogy beborult az ég. Hátha esik már egy kis aszályszüntető eső.
A rossz, hogy beborult az ég. Hidegfront közeleg, fejfájás ingadozó vérnyomás, etc.
Rossz, hogy a ház közgyűlését ma a lph.-ban tartják meg. 30 évig lakásokban üldögéltünk ez ügyben.
A jó, hogy első alkalommal nem veszek részt rajta. 3 évtizedig én bajlódtam a jkv-írással. Elég volt.
Rossz, hogy az egész kisebb-nagyobb család felső légúti betegséggel kínlódik, nátha, torokfájás.
A jó, hogy ma vettem toroktisztogató gyógyszert. Majd csak elmúlik.
Rossz, hogy tegnap nem vittem magammal a mobilt, pedig egy ház stílusa…
Jó, hogy a balkonrácson benézett egy árvácska. Gyorsan lefotóztam.
Jó, hogy nálunk laknak az unokák.
Rossz, hogy gyönyörű Rita szintén lebetegedett.
Jó, hogy istenadta biztonságban élünk. Így minden rossz jóra fordul.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6514742131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása