Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.04.09. 17:04 emmausz

Fő az egészség

Alig várom, hogy megkérdezd, miből van a lakásunkból a legtöbb, hogy rávághassam: papírzsebkendőből. Jószerével mindenki, hétből öten biztos, hogy nagy gyakorisággal fújjuk az orrunkat. Mondják, hogy rota-vírus. Nem tudom, igaz-e. De hogy hetek óta rotál, szervezetünket hol erősebben igénybe véve, hol alábbhagyva, az biztos. Mondtam is enyéimnek: Lassan patikát nyithatunk, annyiféle orvosság sorakozik a helyiségekben. Meg azt is megemlítettem, hogy milyen jó összeesküvés-elmélet bontakozhatna ki abból, hogy diverzánsok rota-vírussal fertőztek meg ezt, meg azt, hogy fogyjon a hasfájós, orrtágítós gyógyszer, a torokreszelés, az orrnyöször, a tüdőlötyögés, és minden egyéb nyavalya elleni szer, és megbénuljon az ország. De hát nincs így. Ezt fontos hangsúlyoznom, mert valaki még tényleg felkapja, és szélnek ereszti a nagy magyar kibertérben.
Inkább azt terjesszétek, hogy MINDEN KEGYELEM, ami a világban van. Ezért mindenki fejlessze ki antennáját a kegyelmek fogadására, mert ezzel tesz legjobbat saját magának és a világnak.   
Most M. fiú a tévében szerepel interjút vesznek fel vele egy hármas beszélgetés keretében.
Most ha hiszitek, ha nem, egy könyv korrektúráján dolgozom.
De hogy mindenki törje a fejét valamin, ideírom egykori hiányos tőmondatom mai megoldásaként a következőt. A kérdés, jól van ez így mondva, vagy másképp kellene? és hogyan?
A mondat tehát így hangzik:
„Azt, aki azt a táblát tönkreteszi – amire
az van többek között írva, hogy
az, aki eme hatóság által kitett táblát tönkreteszi,
az 150 000 Ft PÉNZBÜNTETÉS MEGFIZETÉSÉRE KÖTELEZTETIK,
 –, az tényleg 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére köteleztetik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9914751527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása