Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.04.17. 16:40 emmausz

Versenyben az autómmal

Kocsi utolsó takarítása a tűlevelek tanúsága szerint több mint egy éve történt. Domi unoka egyszer az oviból jövet a hátsó ülésről rászólt a sofőrre: Nagypapa, vidd el az autót a kocsimosóba, mert piszkos a szélvédőüveg. Oda nem vittem, de a garázs előtt lecsutakoltam. Végtére is nem vihetek egy koszladt járgányt a gumishoz gumicserére. Lehet, hogy ma a legutolsó abajgatása volt a kocsinak. Már nem nekem való a kocsicsutakolás.
Tudtam, hogy az idei év a mecerák esztendeje. Úgy is van: Június 15. forg. eng, lejár.
Augusztus 23. a jogosítványom is lejár.
Lassan az autó is lejár? A rozsda eszi. Gondoljátok meg, p.-k. Hát hova vezet ez?   
Nekem is vannak sajátos kopásaim, rozsdásodom is. együtt vénültünk meg az autó és én. A Colt üzembe helyezési éve 1997-ben volt. tehát 22 éves a kicsike. A kutya egy élv alatt öregszik annyit, mint egy átlagember hét év alatt. Egy kutyaév tehát hét emberév. Nem tudom, hány emberév felel meg egy utcán tartott autó autóévének.
úgy érzem magamat, mint a regénybeli Charlie, aki az egérrel, Algernonnal versenyez, melyikük talál ki előbb a labirintusból (Daniel Keyes: Virágot Algernonnak).
A Mitsubishi tán két évre kap forgalmi engedélyt, ha jól viseli magát. Hetven múltán, azt hiszem, hogy jó esetben én is két évre kapok vezetési lehetőséget. Ha közbe nem jön valami. De utálom ezt az eufemisztikus szófordulatot: „ha valami történik vele”. Szeretném jól hátba vágni az illetőt. Beszéljen úgy, mint a rendes emberek. Ugyan mi történne a balladai homállyal körülírt illetővel, akivel történik az a valami. tudom én, hogy a halálról nem illik beszélni, miként arról sem, hogy kinek mennyi a havi vagy éves jövedelme.  De akkor is.
Nem tehetek róla, nekem sok mindenről Karinthy jut asz eszembe. Igen, mert minden témát megírt előlünk. Ezt is (vö. Tegezés c. kroki), amelyben ugyi addig kerülgetik a forró kását az egymást rosszul ismerők, ameddig egyikük el nem unja a pengeélen táncoló puhatolódzó és célzásokkal operáló, már-már nagyon kínossá váló csevegést, és jól hátba vágja a másikat ráordítva, hogy szervusz, kérlek szevasz, szia.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814771838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása