Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.05.27. 07:27 emmausz

Az egyforma mindenit

Az EU-választásokról egy rendszerváltás előtti vicc jut eszembe: Magyarországon mindenki elégedett: A dolgozók meg vannak elégedve Grósz et. fizetésével, Grósz et. is meg van elégedve a dolgozók fizetésével. Az országban tehát mindenki elégedett.
Az EU-választások nemzetközi és hazai pártvezetőinek a nyilatkozatai nagy hasonlóságot mutatnak. Csaknem minden pártvezető politikai sikernek nevezi szereplését a voksolási eredmények tükrében. Természetesen mi is győztünk. Mármint az a párt, amelyikre szavaztunk. De kivétel nélkül mind győzött. Na, egy-egy párt részéről arcátlanság lett volna nyerésről beszámolni, de azok meg a leszűrhető gazdag tapasztalatokról zengtek.
Az első, ami megállapítható, hogy egész Európa boldog.
Most már csak a szép célok megvalósítása van hátra. Az Európai Birodalom létrehozásán fáradozók győztesként beengedik a migránsokat, miközben azt sulykolják, hogy egy frászt engedik be őket, a nemzeti szuverenitásért küzdő és győztesen kikerült pártok pedig mindezt meg fogják akadályozni, miközben elmondják, hogy az arra jogosultak mindegyikét befogadják.
Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison!  
***
A magyar guminyelv jellegéről már kiskoromban meggyőződhettem, mikor Grätzer József könyvében (SICC) ezt olvastam: Egy kispesti vendéglőbe egy kispesti vendég lő be.
Fiatal felnőttként Weöres S. vett le a lábamról: Kosztolányit idézi:

Aj, e nőkebelű Lidi óta
A Jenőke belül idióta.
Majd kiegészíti Weöres:

udvarolgat,’jába lepi sálom, 
udvaron gatyába lep is álom...
Kicsit később Újfalussy József nyelvi dobszólója:

Szemere
szomorú
szamara
számára

József Attila saját kérdésére válaszol kétsorosában (Két hexameter):
Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.
Az én leleményemben a kérdés prózai, a válasz költői:

Ki vagy te, és honnan valósi?
Én a gazdagréti
Gazda Gréti
vagyok.

Ez is van olyan jó, mint a közismert: Hogy hívják, mi a kedvenc étele és hova megy?
A válaszok:
Eszter
gomba
Esztergomba.
***
Hirdetés.
Kerámia tepsi, akár 80% (ti. megtakarítás)
bennem így visszhangzik: A kár 80%
Sőt, ha nem veszem meg, akár 100% a megtakarítás.

  

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5114863534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása