Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.06.01. 04:59 emmausz

Velünk mindig történik valami

Tegnapelőtt” OV és a Fidesz-KDNP formáció megnyerte az EU-képviselőválasztást: kb. 52%-ra. Azonnal megjelent az ellenzéki kritika: A fél ország nem szavazott a Fideszre.  Mivel humoros ország a miénk, hadd írjam ide a régi viccet.
Az USA és a Szovjetunió autói versenyeznek egymással. Az autóverseny győztese az USA lenne, vesztese a SZU. De ezt így nem lehet a Pravdának közölnie az onnan informálódó szovjet embereknek (szovjetszkije ljugyi). Hát így írja le a történteket: Lezajlott a két ország közötti autóverseny, melynek végeredménye: A Szovjetunió az előkelő második helyen végzett, az USA pedig az utolsó előtti lett.      
Tegnap még mindig keresték azt a 21 embert, aki két hajó ütközése során a Dunába veszett. (Isten nyugosztalja az így életüket vesztett, zömmel dél-koreai embereket.) A Hableány motorost felborító hajó kapitányát kihallgatták. Természetesen tagadja bűnösségét. Nem értek a hajózáshoz. Lehet, hogy ő se? Jut eszembe: A Nánási út túlsó felén, tehát abban a magasságban, ahol mi lakunk, volt a Hableány hajókikötő.   
Ma már júniust írunk. A mai nap se múlik el eseménytelenül. A pápa Csíksomlyón celebrál misét. A román államelnök sietett kifejezésre juttatni, hogy a hazájában élő kisebbségek helyzete ragyogó. az ugrott be nekem, hogy ha a pápa Kanadában jelenne meg, az államelnök említené-e, hogy a náluk élő kisebbségek milyen kivételesen jó helyzetben élnek. Miért is említené. csakugyan jó a sorsuk.
Tegnapi hír, hogy mégsem kell búcsút vennem a Mitsubishitől, mert vizsgaképessé teszik kb. ötöd áron, mint amibe itt került volna.
Mai hír, hogy egy részünk felkeresi a Mosonmagyaróváriakat. Minap volt Angéla nap, ma meg Blanka szülinapja. Mi meg még idén nem láttuk őket.
Tegnapi hír, hogy Észak-Koreában kivégeztek öt politikust, mert nem sikerült Kim Dzsong Umnak Tump elnökkel megállapodást aláírnia. Erről is keringett egy vicc annak idején.
Este van.
Az angol megnézi a tévéhíradót, mert náluk az a szokás,
az orosz elolvassa a Pravdát, mert náluk az a szokás. 
Az angol felveszi a pizsamáját, mert náluk az a szokás, 
az orosz felveszi klottgatyáját, mert náluk az a szokás.
Elalszanak. Éjjel csengetnek.
Az angol kinyitja az ajtó, mert náluk az a szokás,
az orosz kiugrik az ablakon, mert náluk az a szokás.
Ugyancsak tegnapi hír, hogy olvasó szemüvegem megadta magát az enyészetnek. Most már tényleg el kell mennem új szemüvegeket csináltatni.
De ez legyen a jövő hét zenéje.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5014871492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása