Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.06.04. 16:01 emmausz

Ha kedd van, akkor ez Belgium (filmcím)

Most, hogy vizsgára készül a Colt autó, gyalog megyünk misére. Valamikor az út kb. 15 percig tartott, mert nekem nem volt olyan hosszú lábam, mint a felettünk lakó Lacinak, akinek 7-8 perc elég volt ugyanerre. Most az út jó időben 20-25 percig tart. Rossz időben nem tudom, hogy meddig, mert idáig folyamatosan jó idő volt. Szégyen bevallani – lassan elszoktunk a gyaloglástól. Vizesedésre hajlamos lábam nem könnyíti meg a dolgot.  
Néhány szó unokáinkról
Itthon A/5-ös papírlapokkal vannak teleaggatva a bútorok. Levike KRESZ-pályát épített, és ezek között az általa rajzolt közlekedési táblák között lavírozott. A jelzők még fenn vannak a szekrényoldalakon.
Majd egy nagyobb ládából kirámolt, és barlangot állított fel. Kreatív gyerek. Mérnök lesz belőle.
Addig-addig kísérletezett, ameddig össze nem tákolt egy kezdetleges gokart félét. Nem lehetett vele száguldozni, de fantáziája pótolta a kétségtelenül jelen lévő technikai akadályokat.
Domika este mobilra énekelt egy dalt. Szeret énekelni, szerepelni is talán. Művész hajlandóságú inkább.
Rita beszél, csacsog. Egyelőre ő tudja, hogy mit. A jó dolgokat mosollyal, a rossz dolgokat sírással nyugtázza. Mindenesetre megérteti magát. először a nemet tudta megmutatni fejével tiltakozva. Utóbb az igent is szabályosan inti. Ezzel segít magán és nekünk. Kiegészül artikulációs bázisa még határozott mutogatásával. Ujjával félreérthetetlenül mutatja, hogy éppen mi iránt érdeklődik, és az merre található. Lehet az kint egy repülő, bent a hangfal tánczenével, a szintetizátor, vagy a sok-sok mikulásfigura. Szeret babázni. Már 16 hónapos.
Már most látszik, mennyire fognak hiányozni, ha elköltöznek.
***   
Talán nem írtam meg, hogy eddig hűvösség volt. Most, június 4-én vált az idő. Jön a nyár, esetleg a kánikula. Nem rajongok érte. De annak kifejezetten örülök, hogy eddig késett. Így kevesebb forró napot kell elviselnünk az év során.
***
Kedves madár a marabu. De az rossz, ha mar a bú. Éljen a humor, éljen az élet, éljünk bizakodással Trianon rossz emlékű napján is. Buga Jakab énekének két sorát idézem: „Kivetem hasamat az szép verőfénynek,… / így én is másokkal szépen eltengődek.”
De mielőtt nagyon a „beletörődöm hangulat” venne rajtam erőt, hadd citáljam saját magamat, miszerint ma komfortosabban élünk, mint kétszáz éve a királyok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9214878392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása